Послання 2024

Пошук по сайту

У Всеукраїнському з’їзді мирян взяли участь священики єпархії

18 листопада у конференц-залі Львівської Духовної Семінарії Святого Духа пройшов Всеукраїнський з’їзд голів та духівників мирянських спільнот та організацій УГКЦ, в якому взяли участь представники Сокальсько-Жовківської єпархії.

З’їзд розпочався із Архиєрейської Божественної Літургії, очолюваний Владикою Ігорем (Возьняком). У своєму слові він привітав усіх учасників та побажав щедрої та плідної співпраці. Відтак, усі учасники направилися у конференц-зал, де розпочалися доповіді та ділення досвідом. Організаторами цього заходу стала Комісія у справах мирян Львівської Архиєпархії УГКЦ. Першим доповідачем на конференції став Блаженніший Любомир (Гузар), який представив усім учасникам тему: «Еклезіальний вимір мирянських спільнот і організацій у Церкві». Блаженніший наголосив, що ми повинні наново осмислити покликання мирянина, який має стати активний членом Церкви, має сповняти своє священиче, пророче та царське служіння, отримане у Таїнстві Миропомазання. Також особливу увагу Блаженніший Любомир надав документу ІІ Ватиканського Собору «Lumen Gentium». Другим доповідачем став Владика Венедикт (Алексійчук) із темою: «Роль лідера у мирянській спільноті». Цікавим поглядом Владики стало його роздумування про те, що інколи самі ж миряни бояться брати відповідальність за свою Церкву. Також Владика наголосив на кількох практичних порадах для лідерів, зокрема щодо відкритості, слухання іншої особи та покірливості. Третьою із доповіддю виступила с. Наталія Мельник з темою: «Роль духівника у мирянській спільнота». Сестра закцентувала на якостях духівника: «Духовний провід є допоміжним у мирянських спільнотах, проте надзвичайно корисним та потрібним». Таким чином, завершилася перша частина з’їзду.

Серед учасників своєю активністю виділялися представники Сокальсько-Жовківської єпархії, яких супроводжував отець Ярослав Царик, голова Комісії у справах мирян Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ.

Друга частина була позначена доповідями різних представників мирянських спільнот, у яких кожна спільнота свідчила про свою харизму та місію у Церкві. Останнім пунктом конференції стала спільна молитва до блаженного Володимира Прийми, покровителя мирян УГКЦ. Також усі охочі мали змогу помолитися Вечірню із братами-семінаристами.

Повідомив Іван Вихор
Медіа-Центр ЛДС

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336