Пошук по сайту

20-річчя служіння сестер Непорочного Серця Марії відзначили у Зборові

22 грудня у храмі Преображення Господнього м. Зброва Тернопільської області звершено подячну Божественну Літургію за сестер Непорочного Серця Марії, які протягом двадцяти років виконують духовне служіння для мешканців Зборова та всієї околиці.

Святкове богослужіння очолив єпископ Михаїл Колтун, який у 1993 році запросив Сестер до новоствореної Зборівської єпархії, і який до цих пір є духовним провідником цього чернечого Згромадження. У євангельському слові архиєрей наголосив, що сестри-монахині продовжують справу Пресвятої Богородиці, бо вони з довірою та безкорисливістю служать Богові та людям. «Хочу разом з вами привітати наших сестер, які це знамено Пресвятої Богородиці, не тільки на своєму гербі, але на своїй душі і в своєму посвяченні носять. Що рівняються до Богородиці і заохочують усіх нас, щоби ми могли разом з ними втішатися цим святковим днем і один одним», - підсумував проповідник.

Звертаючись до присутніх у храмі с. Вероніка Кішко, настоятелька сестер Непорочного Серця Марії Фатімської, зазначила, що «нас би не було тут, якби не було вас». Далі були слова вдячності Господеві за те, що Він дає і за всіх людей серед яких вони служать, «за те, що вони їх підтримували і матеріально, і духовно». У Літургії сестри молилися за доброчинців, жертводавців, особливо, за тих, які допомагали «робити перші кроки» встановлення у цьому місті.

Від імені спільноти «Матерів в молитві» був прочитаний вірш про те, що сестри-монахині стали друзями зборівчан: «Бувають радісними дні, які наповнюють життя щоденно змістом, коли ми друзів віднайшли в житті, які приїхали у наше місто. Такими друзями для нас стали ви – наші дорогі Сестри!»

У головному домі сестер Непорочного Серця Марії, який розташований у м. Зборові, були вручені чисельні подячні грамоти всім друзям Згромадження. Відтак у Народному домі відбувся урочистий духовний вечір.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336