Пошук по сайту

У військовій частині освячено каплицю

21 грудня у військовій частині А-1587, що розташована в с. Малехів Жовківського району, освячено каплицю в честь архистратига Михаїла.

Чин освячення здійснив єпископ Михаїл Колтун у співслужінні о. Ігоря Боднара, декана Дублянського, та місцевих душпастирів. Архиєрей закликав ріднитися і єднатися довкола святині, щоб наше життя духовно зростало. «Хай Господь благословить нас, наші молитви прийме, наші добрі бажання почує, щоби ми могли почувати себе щасливими і впевненими», – побажав архипастир.

Полковник Михайло Петрович Сап’ян, начальник частини, розповів, що колектив складається з особового складу і працівників. Тож першою ідеєю для створення каплиці було єднання колективу. Вибір місця – найближче до щоденного руху. Каплиця названа іменем покровителя архистратига Михаїла, бо ця частина була створена в Києві і до сьогоднішніх днів військові мали за покровителя архангела Михаїла. На емблемах і на почесних відзнаках був зображений Михаїл тому вибір назви каплиці був невипадковий. «Ця каплиця є осередком нашого поєднання і душевного спокою бо надихає нас, військовослужбовців, на щоденну сумлінну працю. Проходячи біля цього святого місця кожен буде з піднесенням починати і закінчувати трудовий день. А в святкові дні це буде місце, де ми зможемо урочисто відзначати наші свята», - наголосив полковник.

Ця військова частина вже три роки поспіль є кращою у технічному забезпеченні і спорудження каплиці примножує їхні досягнення.

Будівництво каплиці розпочалося у 2011 році. Серед доброчинців, яких нагороджено подячними грамотами, чимало військовослужбовців та цивільних працівників частини.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336