Послання 2024

Пошук по сайту

День молитви за родини відзначили у Малехові

8 січня у храмі Собору Пресвятої Богородиці с. Малехів Дублянського деканату звершено Архиєрейську Божественну Літургію в наміренні усіх родин парафії та України.

Єпископ Михаїл Колтун рукоположив у сан пресвітера диякона Романа Гонтарика, віхідця з с. Бордуляки Бродівського району, а також освятив оновлений іконостас та відновлені стінні розписи храму.

У повчальному слові владика Михаїл зазначив, що «треба брати приклад з Пресвятої Родина, з їхнього взаємозв’язку любові, щоби його перейняти в своє життя, щоби могти закорінити в собі духовність Пресвятої Родини». Завдання для родин: «плекати Євангельські засади, піклування про ближнього. Вчитися віри і нею жити. Докласти старань, щоби єднатися в родинах, державі та Церкві». «Плекайте тяглість нашої віри, любов до нашої Церкви, любов до звичаїв і обрядів, бо вони скріпляють наші родини, як той символ в’язати ложки під час Святої вечері, що надихає нас бути разом», – підсумував архипастир.

Після Літургії відбулася молитва за родини перед чудотворним образом Пресвятої Родини, який залишився ще зі старого храму і десять років тому віднайденими автентичними іконами був по-новому коронований. «Ми втішаємося тією іконою – зазначив отець Ігор Боднар, протопресвітер Дублянський та настоятель парафії – і ці воти, які є біля ікони: обручки, золоті хрестики, прикраси, коралі, котрі люди жертвують за ці десять років, бо старі довоєнні пропали – це знак вдячності вірних опіці Пресвятої Родини».

Свято завершилося процесійним ходом довкола храму і благословенням нововисвяченого священика.

Прес-служба єпархії

Довідка
Храм Собору Пресвятої Богородиці збудований 1892 р. Після 1947 р. храм був деякий час зачинений, відтак богослужіння здійснювали священики РПЦ. У 1988 р. на місцевому кладовищі відбулося урочисте богослужіння греко-католиків з нагоди ювілею 1000-ліття хрещення Руси-України. На початку 90-х років, на цвинтарі біля каплиці-усипальниці родини Коновальців, постійні богослужіння здійснювали отці Василіани. 6 січня 1992 р. храм повернено УГКЦ. Першим священиком був призначений о. Володимир Високінський з м. Дубляни. З 15 листопада 1998 р. опіку над парафією поручено о. Ігорю Боднару, теперішньому протопресвітеру Дублянського деканату.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336