Послання 2024

Пошук по сайту

Парафіяни Рава-Руського деканату здійснили прощу до Києва

Нещодавно парафіяни Рава-Руського деканату здійснили міжконфесійну прощу до Патріаршого собору УГКЦ у м. Київ з молитвою за мир в Україні.

У прощі брали участь мешканці сіл: Синьковичі, Равське, Волиця, Гійче, Куликів. Очолив прощу о. Михайло Шевчук, душпастир с. Синьковичі.

Напередодні поїздки були зібрані пожертви – теплий одяг, взуття, продукти харчування – для майданівців у Києві.

У столиці, спільно зі священиками нашої єпархії о. Андрієм Палюхом та о. Іваном Вихором, а також з іншими священнослужителями учасники прощі взяли участь у Божественній Літургії за мир в Україні.

Парафіяни своєю присутністю на Майдані заявили про солідарність з нашим народом. Неодноразово брали участь у спільній молитві перед головною сценою Майдану, а також у наметовій каплиці молилися Молебен до Богородиці.

6 лютого взяли участь у поході матерів на вулицю Грушевського, де було відслужено Молебен перед службовцями внутрішніх військ. «Коли матері прийшли на кордон між барикадами і службовцями зі сторони міліції на весь голос лунала російська музика, а коли священики розпочали Молебен, хтось із міліції притишив звучання музики і службовці могли внутрішньо взяти участь у молитві. Я зауважив, що декілька осіб перехрестилися», - зазначив о. Михайло Шевчук.

Парафіяни не тільки молитвою долучилися до Майдану. Жінки старалися допомогти своїм волонтерським служінням готуючи чай і канапки у Штабі національного спротиву. Чоловіки допомагали чергуваннями, несучи варту на Майдані.

«Люди, які є на Майдані від початку, говорять, що Майдан є настільки намолений, що вже ніхто не відчуває страху», – підсумував керівник прощі о. Михайло.

Повідомили парафіяни с. Синьковичі

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336