Послання 2024

Пошук по сайту

Пасторальна рада висловила підтримку українському війську

27 березня в Єпархіальному управлінні відбулося чергове засідання Пасторальної ради єпархії.

Зібрання протопресвітерів, голів комісій та єпархіальних структур розпочалося із Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун. В часі проповіді єпископ застановився над даром людського життя і побажав: «щоб ми дійшли до такого розуміння, щоб могти кожного в житті святкувати».

Пасторальна рада одностайно підтримала звитягу українського війська та розглянула способи капеланського служіння, щоби підсилити бойовий дух та відповісти на духовні запити воїнів-християн.

Учасники зібрання говорили про віднову посвяти українського народу під Покров Пресвятої Богородиці; організацію і проведення Єпархіального собору, щоб якомога ефективніше залучати вірних до теми «жива парафія», чути їхні потреби і як вони бачать співпрацю з керівництвом Церкви.

Навчальний відділ закликав душпастирів зголошувати бажаючих до вступу в семінарії, а також оголосив про підготовку до щорічних реколекцій для священиків, які відбудуться після 20 квітня. Наостанок підведено підсумки Тижня духовності у школах.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336