Пошук по сайту

До піднесення і духовного пробудження запрошено парафіян м. Червонограда

13 квітня Архиєрейською Літургією та освяченням вербних галузок у храмі св. Йосафата м. Червонограда парафіяльна спільнота урочисто відзначила свято Входу Господнього в Єрусалим.

Єпархіальний архиєрей Михаїл Колтун виголосив проповідь про пробудження до духовного життя, душевного піднесення і збільшення довіри до Бога. Говорячи про ювілей 25-ліття виходу Церкви з підпілля, архипастир провів аналогію між моментом відродження Церкви і Воскресінням Христа Бога. «Факт легалізації Церкви був великим піднесенням, як Великдень. Ми Церквою раділи, як нашим життям. Особливо ті, які берегли життя Церкви у своїх родинах, підпільних закутках, спільнотах і монастирях. Здавалося, що життя в підпіллі ледве жевріло. Але настав той момент, коли вийшли багатолюдні процесії, почалося заснування парафій, побудова храмів, помноження наших громад, не тільки тут в Галичині, але як тепер бачимо в цілій Україні». Далі владика наголосив, що потрібно пам’ятати і дорожити надбаннями Греко-Католицької Церкви і передавати їх майбутнім поколінням. Це духовне відродження, яке було 25 років тому має розростатися і «цю Церкву треба любити з тим піднесенням, яке було в часі виходу з підпілля». Ще одним стимулом, який має нас мотивувати до дієвої позиції та християнського життя є Майдан, який «дав нам усім піднесення і ми раділи його успіхом». Тому архиєрей закликав бути вірними своїй Церкві, своїй Батьківщині та вітати Христа у своєму житті.

Отець Михайло Нискогуз, настоятель парафії, під час Прохальної ектенії виголосив заклик особливої молитви за Україну, за відвернення окупації нашого краю та за навернення Росії. Наприкінці настоятель храму оголосив про збірку Пасхального кошика для потреб українських прикордонників.

Богослужіння відбувалося серед храму вірних, оскільки на даний час здійснюються роботи по розпису стін святилища. Це дало змогу багатьом парафіянам і особливо дітям із зацікавленням спостерігати над змістовними обрядами Святої Літургії.

Вкінці парафіяльна спільнота, найбільшого храму єпархії, радісно вітала зі святом один одного освяченими вербними галузками.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336