Пошук по сайту

Архиєрей та священики деканату поклонилися Плащаниці у Підкамені

У Страсну п’ятницю єпархіальний єпископ Михаїл Колтун помолився Вечірню разом зі священиками Підкамінського деканату та виніс Плащаницю у храмі Успення Пресвятої Богородиці селища Підкамінь.

Стоячи біля Господнього гробу, архиєрей звернув увагу парафіян на зміст «жертви Ісуса Христа» і «яка наша «доля» в цьому житті». «Хресна дорога продовжується – зазначив проповідник, але вона є для того, щоби ми могли повірити в Христа, який своєю смертю смерть подолав для того, щоби ми жили». «Ми застановляємося над власним життям, долею держави… і ми є стривожені, чи ми дамо собі раду в житті? В першій мірі треба подолати гріх, який спричинив цю велику трагедію – розп’яли самого Бога». Тому архипастир закликав «пережити щире покаяння, щоби полюбити Бога, ближнього, щоби розвинути своє покликання і голосити Добру Новину про милосердя і Божу любов».

Ще одною настановою поділився владика Михаїл. Коли ми говоримо в парафії, що ми «брати і сестри», то маємо розуміти, що «належимо до Божої сім’ї, що разом спів-живемо, що ми є співгромадяни в державі». Тоді це буде виховувати в нас християнську поставу та патріотизм.

Обходячи довкола храму, несли Плащаницю чотири священики тримаючи її над головою архиєрея, який символізує Христа на богослужінні. Відтак єпископ взяв на руки святу «Ікону покладення до гробу» та виставив для поклоніння посеред храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336