Пошук по сайту

В усіх бродівських храмах перед Плащаницею молився архиєрей

Переживаючи найсумніший день в історії спасіння – Страсну п’ятницю, єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун помолився перед Плащаницею в усіх парафіяльних храмах УГКЦ м. Броди.

Спершу архиєрей виніс Плащаницю у церкві Пресвятої Богородиці Владичиці України на Червоних казармах. Оскільки храм служить місцем молитви для військовослужбовців і їхніх родин, то несли Плащаницю військові. Владика закликав парафіян «довірятися Богові так, як Пресвята Богородиця» і всі терпіння і жертви нашого життя переростуть у радість.

Далі єпископ, отець-декан Богдан Вихор та парафіяльний священик поклонилися перед Плащаницею у храмі Собору Пресвятої Богородиці на Старих Бродах. Опісля помолилися у храмі Пресвятої Трійці на Великих фільварках.

В найбільшому храмі міста – Воздвиження Чесного Хреста Господнього, до архиєрейського моління долучилися парафіяльні священики, голова міста, вівтарна дружина, молодіжна спільнота та віряни. Єпископ подав приклад мучеництва нашої Церкви в підпіллі і її воскресіння – легалізацію. Розвиток Церкви – це наше завдання, яке починається з особистою жертви та щоденного християнського життя.

У стародавньому храмі святого Юрія разом з архиєреєм молилися чисельно присутні парафіяни. Проповідуючи, владика пояснив чому ми відновили посвяту українського народу під Покров Пресвятої Богородиці, бо «ще не чувано ніколи, щоб Вона не помогла», особливо коли йдеться про долю нашої держави.

Останнім місцем вшанування Плащаниці був храм Покрови Пресвятої Богородиці на Швабах. Єпископ провів катехитичну бесіду з вівтарною дружиною і допоміг хлопцям навчитися співати тропар «Благообразний Йосиф».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336