Пошук по сайту

«Щоб світло Христового воскресіння проникло всі закутини нашого життя», - єпископ Михаїл

Великий день Христового Воскресіння урочисто відсвяткували парафіяни та гості Катедрального храму свв. апп. Петра і Павла в м. Сокалі. Очолив Божественну Літургію Преосвященний владика Михаїл Колтун.

Архиєрейський хор Катедарального собору пасхальними співом радісно і милозвучно озвучив великоднє богослужіння. Єпархіальний єпископ у співслужінні своїх помічників на парафії – священноієреїв Ярослава Кащука, Василія Лепеха, Михайла Ментуха, Ярослава Валюха та Андрія Дутчака, приніс Євхаристійну жертву та з’єднавши Тіло і Кров Господню, запросив усіх вірних прийняти до своїх сердець Воскреслого Христа.

Святе Євангеліє було прочитано українською та церковнослов’янськими мовами. Відтак архиєрей виголосив Пасхальне послання, а наприкінці богослужіння сказав духовне слово і радісні побажання. «Усім бажаю, щоб світло Христового воскресіння проникло всі закутини нашого життя. Хай світло Воскресіння просвічує всіх на нас на дорогах нашого життя, щоб ми могли йти світлою дорогою весь час. Навіть коли нас зустрінуть терпіння, які є неминучі, з нами буде Божа сила, яка дасть нам змоги перетривати і їх подолати. Всі ми боязливі, так як апостоли, які прийшли до гробу, але Ісус сказав: «Не сумнівайтеся!». Тому бажаю твердої витривалої віри в Воскреслого Христа, який є присутній між нами», – зазначив архипастир.

Особливо архиєрей подякував усім, які дбають за святий храм, який немовби «народився Катедральним» і його статус належним чином підтримується як ззовні так і з середини, та передусім чисельною присутністю парафіян. Відтак архиєрей висловив вдячність всім парафіянам за вірність Українській Греко-Католицькій Церкві, яка перейшла випробовування у підпіллі і воскресла двадцять п’ять років тому.

Митрофорний протоієрей Ярослав Кащук, адміністратор храму, розповів, що зроблено для урочистого святкування Великодня. На Сокальщині проведено акцію «Великодній кошик», завдяки якому понад двісті осіб отримали пасхальні гостинці. Сокальський Карітас прийняв біженців із Криму. Люди щедро жертвували кошти на придбання ліків для потребуючих. Перед Катедральним храмом встановили велику Великодню писанку, привезено вогонь із Єрусалима та лунає великоднє привітання по радіо «Сокаль» та місцевому телебаченню. Опубліковано інтерв’ю з єпископом «Молитва народу за спільні ідеї – це Божа сила» в газеті «Голос з-над Бугу».

Завершилося свято освяченням пасок та рясним окропленням свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336