Пошук по сайту

Єпархіальний єпископ очолив святкове богослужіння у Радехові

У Світлий понеділок архиєрейське богослужіння звершувалося в деканальному храмі св. Миколая м. Радехова. Вкінці спільної молитви відбулося відкриття пам’ятної дошки колишньому пароху Радехова – отцю Володимиру Пелліху, на стіні старої церкви, де він душпастирював.

Зустріли боголюбивого єпископа Михаїла Колтуна діти, які християнською поезією та побажаннями привітали архиєрея та всіх гостей парафії. Відтак митрофорний протопресвітер Ярослав Михалюк, настоятель парафії, вручив єпископу напрестольний хрест, яким архипастир уділив благословення.

В часі Божественної Літургії прийняв дияконські свячення Василь Демчук, виходець з Радехова, який студіює канонічне право в Італії.

Духовно наука єпископа стосувалася теми християнської віри, дії Божої благодаті в житті, оновлення Церкви та України. «Честь християнина і гідність людини – це надважливі поняття і їх не можна проміняти чи продати. Ми чуємо, що хтось за якийсь дорібок Україну продає, але того не можна робити. Це дар Божий, тому маємо пильнувати його як свою родину, як своє життя». «Хай Господь благословить нас, щоб ми могли прозріти, могли бачити ті цінності, які приходять до нас з Воскресінням. Ми 25 років тому були інші, не можна було навіть говорити про УГКЦ, а тепер як ми виросли, як ми змінилися? Це було випробування, допуст Божий. Ми це пережили і отримали воскресіння Церкви. Але попри то ми знову дістаємо досвідчення, робимо екзамен собі, які ми є і якими ми хочемо бути. Ми могли бачити як люди на Майданах були перейняті доброчинністю, зичливістю та щирістю. Це було піднесення і поштовх. Ми думали, що вже все. Однак дальше доводиться терпіти, але це відновлення, пожвавлення наших християнських і людських почувань дали те піднесення. А сьогодні є Пасха – це найбільший стимул того піднесення, який кожного має зачепити, торкнутися бо тут заявляється нам Божа сила. І тут варто нам довіритися Богові, щоб з чистотою сердець наших підійти до Воскреслого Христа, щоби Господь очистив нашу Україну, щоб ми могли йти в завтрашній день з впевненням в успішності християнської віри», – наголосив архипастир.

Завершилося богослужіння подячними словами єпископа парафіяльній громаді, а настоятель храму висловив вдячність за архиєрейські відвідини та участь у святковому богослужінні.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336