Пошук по сайту

Випускники шкіл м. Червонограда здійснили прощу до чудотворного джерела

12 квітня, у Лазареву суботу, відбулася піша проща до чудотворного джерела поблизу с. Острова Сокальського району. Учасниками стали випускники шкіл м. Червонорада, до яких долучилися вчителі та батьки.

Спільним наміренням даної прощі, окрім особистих кожного учасника, була подяка Господу Богу та Пречистій Діві Марії за період навчання у школі, прохання про успішне складання іспитів та продовження навчання, а також молитва за мир в Україні.

Загалом близько 100 людей зібралися на головній площі міста Червонограда біла святого Хреста. Під проводом священиків о. Севастіяна Бондаренка, ЧСВВ з парафії св. Юрія та о. Михайла Микити з парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України, голови комісії у справах освіти і виховання Сокальсько-Жовківської єпархії, присутні помолилися та вирушили в дорогу.

Марійська дружина храму св. Юрія проводила молитовне чування протягом усього шляху до джерела. Тому всім було цікаво, все ж таки новий досвід, нові знайомства... і навіть гарна погода сприяла хорошому настрою.

У каплиці біля джерела відбувся Молебен до Пресвятої Богородиці. Повчальну духовну науку виголосив о. Севастіян. Згодом місцевий священик о. Андрій Тимчак розповів історію з’явлення Богородиці на цьому місці, де впродовж століть з надр землі б’є цілюще джерело і люди часто приходять сюди як для молитви, так і з надією тілесного уздоровлення. Священик розповів про деякі факти зцілення. На завершення з словом подяки звернувся о. Михайло.

Повідомив Мар’ян Мельник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336