Послання 2024

Пошук по сайту

При чисельній присутності парафіян освячено храм в селищі Жвирка

У день празника Зіслання Святого Духа 2014 року Божого, в смт Жвирка, що на Сокальщині, здійснено Чин освячення однойменного храму, при чисельній присутності священнослужителів, парафіян та шановних гостей.

Очолив освячення святині та Божественну Літургію Преосвященний владика Миїхал Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський. Архиєрей виголосив проповідь, в часі якої закликав присутніх цінувати те, що нас усіх християн об’єднує – «Євангеліє, Катехизм, що ми належимо до Церкви Христової, що ми є брати і сестри». Відтак архипастир наголосив, що «ми маємо проповідувати, навіть мовчки, свою християнську позицію, щоб бути правдивими свідками Євангелія у житті». Далі проповідник говорив про важливість єдності з Вселенською Церквою: «Наша Церква завжди змагається за єдність з Вселенською Церквою, перетривала різноманітні випробовування і та єдність сьогодні нам допомагає. Святіший Отець спрямовує зусилля всіх Церков на мир, на взаєморозуміння, на повагу. Сьогодні Папа Римський робить апель перед світом за нашу Церкву, за нашу державу, за наш народ». Щодо єдності між християнами в державі та в даній місцевості, єпископ закликав «бути зрозумілими один для одного» та відкритими на діяння Святого Духа між нами.

Дякуючи усім, хто долучився до спорудження величавої святині, владика Михаїл сказав: «Мені хочеться всім вам подивитися у вічі і радіти разом з вами, що ми Божу справу, Божий храм здвигнули своїми руками». Однак на цьому не потрібно зупинятися, а «пильнувати християнське життя, щоб бути чуйними на християнські засади та Євангельські заклики».

Отець Петро Звір, настоятель храму, зазначив, що «спільна праця поєднала людей у парафії», не лише українців, але й людей іншого національного походження, які там проживають. Відтак звертаючись до парафіян, настоятель сказав: «по ділах ваших», видно, що ви Господні учні. Тому дякую всім вам, не просто за ваші щирі пожертви, а за ваші відкриті серця, бо мудрість збудувала цей храм, любов, жертвенність і милосердя».

Після процесійного обходу храму і окроплення свяченою водою, усім присутнім були роздано пам’ятні буклети про історію та діяльність парафії.

Завершилося святкування виступом танцювальних груп, які навчаються у цокольних залах нового храму.

Прес-служба єпархії

Довідка
До 1994 року мешканці селища Жвирка ходили до Сокальської церкви Петра і Павла, або в с. Завишень, с. Забужжя та м. Червоноград. У 1994 році була споруджена каплиця, освячено наріжний камінь під будівництво нового храму та розпочато спорудження святині, під керівництвом о. Петра Фецюха. У 2004 році адміністратором парафії призначено о. Петра Звіра, який у 2014 році довершив будівництво і оздоблення парафіяльної церкви.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336