Послання 2024

Пошук по сайту

У Жовкві семінаристи прийняли піддияконські свячення

12 червня у храмі св. Йосафата м. Жовкви Преосвященний єпископ Михаїл Колтун уділив нижчі та піддияконські свячення випускникам та старшокурсникам Львівської духовної семінарії, які належать до Сокальсько-Жовківської єпархії.

Свячення отримали семінаристи Володимир Гриб, Володимир Пунько, Андрій Грицайко та Роман Птасюк.

Звертаючись до новопоставлених піддияконів, архиєрей сказав повчальне слово про служіння в Церкві: «Господь обрав вас, щоб ви йшли на службу і це служіння Богові має бути святе, віддане та ревне. Як будь не можемо служити. Хоча ми для людей служимо, але служіння має бути таке як Богові. Перед Богом ми маємо стояти, перед Богом відповідати за наше служіння. Так Бог вимагає. Служимо Богові, а для людей віддаємося. Таке поєднання». Відтак єпископ закликав вчитися служіння від Пресвятої Богородиці, «допомагаючи один одному».

Отець Іван Пігура, префект навчального відділу, розповів про те, як семінаристи ревно виконували служіння ближньому на Майдані у Києві і привітав їх з прийняттям піддияконства.

Студенти подякували владиці, що «через його руки Господь зіслав свою благодать» та «що здійснюється одна з їхніх мрій». На завершення семінаристи дали концерт духовної та патріотичної пісні в головній залі Єпархіального управління.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336