Послання 2024

Пошук по сайту

У Жовкві молитовно вшанували полеглих українських воїнів

15 червня, у день Всеукраїнської жалоби за полеглими воїнами, які загинули під час проведення антитерористичної операції, у храмі св. Йосафата м. Жовкви та в багатьох інших храмах єпархії молитовно вшанували українських героїв.

В часі проповіді, єпископ Михаїл Колтун пояснив як християни мають ставитися до війни: «Церква навчає, щоби ми мирним способом відстоювали наші християнські цінності. Починаючи від родинного життя, терпеливо, ревно молитися за навернення, примирення та витривання. Це не є безрадний спосіб. Світова позиція – врегулювання конфліктів мирним способом. Але коли ворог бере зброю, є оправданим зброєю боронитися, бо є пряма загроза життю людей. В збройному протистоянні Церква посилає своїх капеланів для того, щоби товаришити воїнам християнам у вірі, щоб їх злоба, ненависть, помста не опанували. Як важно в таких ризиках війни не запалити себе гнівом та іншими головними гріхами». Далі проповідник закликав: «Нам усім християнам слід долучатися до тієї боротьби своєю молитвою, духовною силою, щоби допомогти, тим воюючим, витривати у християнській вірі. Щоби воїни покладали надію на Боже слово, яке спрямовує до любові, до жертви, до відданості Євангельським ідеалам». Щодо нашої відповідальності архиєрей зазначив: «Ми усі маємо тепер можливість відчути на собі відповідальність за життя військовослужбовців, за тих, які оберігають життя. Ми цілим народом маємо взяти за зброю той духовний меч, і це є наше випробування, наскільки ми довіряємо Євангельському слову. Навколо того Слова ми маємо об’єднатися у вірі, у любові, відданості, щоб ми могли цінувати своїй народ, який є дуже різний, але Бог нам дав його, щоб ми були терпеливими, зберігали цілісність, незалежність і всередині любов між нами. Це є велике та геройське покликання. Це є життєве завдання, що випало нам на долю любити Україну, не тільки Галичину, а цілу державу. Ми часом в сім’ї є нестерпні один до другого, але Євангеліє нам говорить, що заради Бога, треба берегти в родині мир, спокій, любов», так само і в державі, - наголосив архипастир.

Перед Панахидою о. Михайло Ткачів, настоятель храму, зачитав імена, прізвища і звідки родом полеглі вояки з літака Іл-76, збитого терористами у Луганську. В часі Літургії прийняв дияконські свячення Віктор Семен, з парафії селища Жвирка, який здійснив заупокійне кадіння за полеглих героїв.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336