Послання 2024

Пошук по сайту

У Кам’янці-Бузькій буде новий храм

29 червня Преосвященний владика Михаїл Колтун здійснив Чин оснування храму в м. Кам’янка-Бузька, в районі газопроводу.

Новий храм буде присвячений Святому Духові. В липні має бути залитий бетонний фундамент, а в серпні планують з дерева складати церкву, - сказав настоятель парафії о. Володимир Касіян. Настоятель зазначив, що «газопровід» – це перспективний район у Кам’янці і він буде розвиватися, тому церква там є потрібна, найперше для старших людей, які не можуть прийти до храму в центр міста.

Спершу архиєрей звершив Божественну Літургію в Преображенському храмі, у співслужінні о. Володимира Касіяна. Там владика виголосив проповідь, в якій наголосив, що Церква закликає «за будь-яких обставин» чи то власних чи суспільних «вірити Богові», «перейматися» Його настановами, «молитися про це», «вбирати Слова Божі в своє життя». Часом ми зневірюємося в молитві, але приклад з підпілля показує, що цього не варто робити, бо витривання в молитві сповняє бажане. Так Церква вийшла з переслідування і почала розвиватися. Наступним кроком є заклик Церкви «до нової Євангелізації, до місійності, щоб ми мали чим поділитися, нашим релігійним, культурним, християнським життям. Щоб ми мали з чим іти до людей, знали що говорити, а найбільш відповідальним є голосити Євангеліє Його царства. Тоді ми побачимо, що наші можливості в цьому світі мають важливе значення», - сказав архипастир.

Наприкінці Літургії владика розповів про значний вклад о. Володимира Касіяна в розвиток цієї парафії, відтак подякував усім парафіянам за старання у розбудові церковного життя. «Дякую усім за ваші зусилля, що Кам’янка-Бузька набирає значення церковного міста. Збудувавши цей храм (Преображенський) ви не зупиняєтеся, але ще подаєте ініціативи, щоби громади зростали і церкви будувалися, і ми могли пишатися нашою вірою, Церквою і християнським життям», - сказав архиєрей.

Після Літургії чисельна парафіяльна громада процесійно пішла до місця спорудження нового храму. Архиєрей освятив наріжний камінь, окропив свяченою водою місце будови і поблагословив усіх вірних на здійснення їхніх благородних починань.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336