Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей відвідав Підкамінській монастир

З нагоди празника поклоніння образу Пресвятої Богородиці Підкамінської у середу 2 липня монастир Походження чесного хреста Господнього відвідав владика Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун.

Архиєрей очолив Божественну Літургію разом із отцями студитами, зокрема, отцем ігуменом Святоуспенської Унівської лаври Теодором Мартинюком, отцем деканом підкамінським Михайлом Бакаєм та священиками з деканату.

В архипастирському слові Преосвященний владика нагадав про те, що в теперішньому неспокійному світі, всі ми повинні просити у Господа Його миру, пам’ятаючи слова євангелиста Івана Богослова: «Мій мир даю вам, не такий як світ дає, але Я вам даю свій мир». І цей мир, вказав владика є найбільшою силою Божою, яка перемагає світ, бо відсутність війни – це не мир, а справжній мир можемо знайти тільки в Бога.

По завершенні Божественної Літургії архиєрей освятив воду, а опісля поблагословив нею іконостас, який починав встановлювати вже спочилий у Бозі ігумен Підкамінського монастиря отець Методій Костюк.

Помолившись біля ікони Пресвятої Богородиці Підкамінської молитву «Під Твою милість» та заспівавши церковний гімн, владика Михаїл уділив усім архиєрейське благословення.

Повідомив диякон Іван Венгрин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336