Послання 2024

Пошук по сайту

Освячено новий храм в с. Збиранка

З благословення владики Сокальсько-Жовківського кир Михаїла Колтуна священики на чолі з отцем-синкелом Михайлом Ткачівом здійснили освячення новозбудованого храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Збиранка Дублянського деканату.

Ця надзвичайно важлива подія для громади с. Збиранки відбулася у день храмового празника 28 серпня 2014 року. Цей день запам’ятався великою кількостю гостей і парафіян. Вірні чисельно приступили до Святого Причастя.

По завершенні богослужіння адміністратор парафії о. Володимир Крижанівський подякував усім парафіянам, жертводавцям, в тому числі благодійної організації «Церква в потребі», за молитву, працю і жертовність у справі будови святині.

Богослужіння супроводжував молитовний спів церковного хору, який заснували з поміччю народного артиста України п. Миколи Лукіча Кацала, який запровадив програму «Митці – селу». Диригенти хорової капели «Дударик» п. Назар Лозинський і Володимир Забровський вклали в колектив не тільки знання, а серце і душу.

Також священиків, парафіян, гостей вітали виступом діти і молодь села.

Довідка
Громада с. Збиранки Дублянського деканату є невеликою, але дружньою парафіяльною спільнотою. Наріжний камінь для будови храму освятив владика Михаїл Колтун в 2009 році. Храм будувався протягом 5-ти років. В цей нелегкий час, ця подія освячення святині дає натхнення для подальшої праці парафіян.

Повідомив Сергій Коваль
Світлини Андрія Коваля, учня Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336