Послання 2024

Пошук по сайту

Пасторальна рада провела робоче засідання

2 жовтня в м. Жовква відбулося чергове зібрання протопресвітерів, голів єпархіальних комісій та відділів, працівників управління на чолі з єпископом Михаїлом Колтуном.

Архиєрей поділився даними про постанови Синоду єпископів УГКЦ. Єпископ поставив наголос на «розвиток миру у парафіях», щоб починаючи з наших парафіяльних громад Божий мир поширювався по всій Україні. Відтак єпископ закликав вшановувати тих осіб, які під час підпілля зберігали для нас скарб віри і дар приналежності до Церкви Христової.

Протосинкел єпархії о. Володимир Коткевич доповів про підсумки Єпархіального Собору та представив «Посібник пасторального планування» згідно пріоритетів програми «Жива парафія». Повідомлено, що розпочинається «Молитовна естафета за мир в Україні», яка буде проводитися у школах і навчальних закладах, за співпраці місцевих відділів освіти та Церкви.

Отець Ярослав Петруха, голова сакральної комісії, ще раз пригадав протопресвітерам, що ремонтно-реставраційні роботи у храмах, які є пам’ятками архітектури слід виконувати так, щоб сакральна споруда залишалася автентичною у своєму внутрішньому і зовнішньому вигляді. Щодо «з’явлення» на зрізі яблуні, яке було зауважене окремими вірними в с. Стоянів, то голова комісії наголосив, що Церква в першій мірі бере до уваги Об’явлення Боже, а до приватних «з’явлень» ставиться з обережністю.

Отець Михайло Ткачів, голова комісії душпастирства охорони здоров’я, заохотив священиків до капеланства для хворих. Капелани мають звернути особливу увагу на поранених, родичів загиблих та біженців.

Отець Ярослав Валюх, капелан мисливців, накреслив, якою може бути форма співпраці священика з мисливцями. Це - катехизаційна праця; проводження спільних заходів на християнському підґрунті; облаштування місць для спільної молитви при товариствах; організація семінарів, молитовних зустрічей, спільних поїздок з метою реалізації статутних положень.

Отець Тарас Дзьоба, референт Еко-бюро УГКЦ, ознайомив присутніх з екологічною місією в єпархії. Тож незабаром відбудуться еко-зустрічі з молоддю у школах, з владою міста чи села, а також зустрічі з парафіянами.

Отець Ярослав Кащук, голова Карітасу, поінформував, що єпархіальна благодійна організація допомогла 370 біженцям.

Наприкінці зустрічі оприлюднено нове єпархіальне призначення: отець Роман Возняк буде координатором у єпархії організації душпастирської, гуманітарної і соціальної праці для силових структур України.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336