Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей поблагословив виставку «Таланти твої, Куликівщино»

Нещодавно єпископ Михаїл Колтун відгукнувся на запрошення парафіян і відвідав краєзнавчий музей у селищі Куликів, де поблагословив виставку «Таланти твої, Куликівщино».

Архиєрей зазначив: «Кожна одна людина творить історію. Тому потрібно тримати зв’язок з тими, хто цю історію творив, бо вона вчить жити. Ми за ту історію скільки натерпілися, щоб її зберегти. Недруги хотіли забрати, вкрасти, обездолити нас, але ми маємо своє коріння і його треба відкривати, пізнавати та підживляти, щоб ми мали чим жити». Відтак архипастир сказав: «Всім бажаю натхнення до життя, щоб ми цінували не тільки те, що було, але кожного, бо ми творимо історію. Дай Боже, щоб ми добре творили історію як в Церкві, так і в громадського, культурному житті. Щоб ми мали чим пишатися. Не нарікати, але взятися за руки, голову і творити історію від себе». Владика заохотив присутніх запитати себе: «Що я зробив для життя? Щоб сумлінно поступати, відкривати свої таланти і ділитися ними з ближніми».

Голова селищної ради Лілія Бова долучилася до слів владики і побажала, «щоб таланти куликівців зростали з року в рік». Директор музею Богдан Савчук розповів про надбання музею. Перший зал – це старовинні речі з історії Куликова і куликівців. Другий зал – це нова виставка «Таланти твої, Куликівщино». Третій зал – це інсталяція Майданівського намету, де є речі та друковані матеріали з часу Революції гідності.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336