Пошук по сайту

У Запитові освячено новозбудовану катехитичну школу

21 листопада відбулося святкування храмового празника собору святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил у смт Запитів та здійснено освячення новозбудованої катехитичної школи.

Очолив урочисте богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун у співслужінні єпархіального духовенства. У літургійній гомілії владика Михаїл наголосив, що ангельське визнання «Хто, яко Бог» є для нас яскравим прикладом вірності Господеві. Ангели завжди перебувають в Божій присутності та безперестанно споглядають Божу славу, тому їхнє свідчення є актуальним на всі часи та для всіх поколінь людства. Словами «Хто, яко Бог» ангели на чолі з Михаїлом визнали, що немає рівних Господеві в Його величі, Його красі та славі. Вірність Господеві та повсякчасне виконання Божої волі є найбільшим привілеєм ангельського служіння.

Не оминув Владика своєю увагою і річницю початку Революції Гідності. Він підкреслив, що її початок в день Небесних Сил є дуже символічним, оскільки архангел Михаїл також був на початку боротьби за правду. Його постать додавала і нашому народові натхнення, сили і завзяття, щоб і ми могли тут на землі відстояти добро, мир, свободу, людську гідність та все те, чим обдарував Господь людину.

Після Святої Літургії владика Михаїл отримав численні вітання від єпархіального духовенства та вірних з нагоди своїх іменин.

Також єпархіальний архиєрей здійснив освячення новозбудованої катехитичної школи і наголосив, що вона збудована і освячена для того, щоб ми могли знати більше про Бога, про людину, про Церкву, про державу, щоб ми могли жити у правді з Богом, плекали життєві цінності та Божі чесноти.

Повідомив брат Роман Птасюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336