Пошук по сайту

Завершилося паломництво єпархіального духовенства до Марійських святинь Європи

20 червня єпархіальні священики – протопресвітери, голови комісій та працівники єпархіального управління – очолювані єпископом Михаїлом Колтуном повернулися з паломництва до чудотворних місць Пресвятої Богородиці у Європі «Надія миру».

Духовенство молилося за мир в Україні перед чудотворною іконою Богоматері у Ченстохові, перед чудотворним образом Матері Божої в соборі св. Стефана у Відні та в українському храмі св. Варвари. Відтак промовляли молитви у храмах Банської Бистриці та Нітри. Важливою була братня зустріч з єпископом Вільямом Юдяком в м. Нітра. Окрім цього учасники прощі взяли участь у форумі «Дорога до миру в Україні» в Подгайську.

У підсумку владика Михаїл Колтун зазначив, що гасло паломництва «Надія миру», об’єднало прочан у спільній молитві до Богородиці за мир в нашій державі. «Ми принесли до Богородиці те, чим живе Україна і її Церква, маючи спільну мету – мир в Україні. Я впевнений – наголосив архиєрей – що в Божий спосіб ми досягнемо більшого, аніж зі зброю в руках». Так у святих місця паломники творили молитву і в братньому спілкуванні свідчили про події на Сході України.

Учасники висловили побажання поширювати дух паломництва серед парафіян, а парафіяльних священиків заохочують плекати серед мирян лідерів, які б провадили подібні прощі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336