Пошук по сайту

У Малехові буде споруджено ще один храм

У селі Малехів Дублянського деканату, в мікрорайоні поблизу готелю «Варшава», де за останні десятиліття споруджено новий житловий сектор буде збудована нова святиня з престольним празником свв. апп. Петра і Павла.

12 липня на місці, де діє тимчасова каплиця Преосвященний владика Михаїл Колтун освятив наріжний камінь під будівництво нового храму. Співслужили архиєрею: отець Юрій Митник, адміністратор цієї нової парафії та о. Ігор Боднар, адміністратор матірної парафії з центральної частини села. Звертаючись до вірних архиєрей зазначив: «Як за часів апостолів Петра і Павла так і сьогодні Церква множиться і розвивається. Ми теж є в цьому процесі. Апостоли розвивали, будували та передали нам завдання – приймати участь у розбудові Церкви. Це є Боже завдання, апостольське передання та вимога сучасності. Без Церкви людина виглядає сумно! Коли ми в Церкві то маємо чути себе потрібними. Тож найперше потрібно будувати спільноту».

Архиєрей запевнив, що «спорудження храму – це Боже діло» і навіть у цей нелегкий час Господь даруватиме свою опіку та благословення. «Все минеться, але Божа справа буде жити. Тим, що роблять Божу справу є запевнена Божа поміч в житті», бо як кажуть: «якщо на щось є Боже благословення, то легко робиться». Тож єпископ побажав настоятелю та парафіянам «єднання в Божому благословенні та впевненості у власних зусиллях».

На даний час вже вибрано проект храму і за місяць планується проведення робіт для залиття фундаменту.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336