Пошук по сайту

В усіх храм єпархії звершено віднову хресних обітів

26 липня під час Божественних Літургій в усіх храмах Сокальсько-Жоківської єпархії звершено віднову хресних обітів та оплюднено Архиєрейське вітання з нагоди 1000-ліття переставлення князя Володимира Великого, хрестителя Руси-України.

Єпископ Михаїл Колтун очолив Літургію у храмі св. Йосафата при Єпархіальному управлінні м. Жовкви, де привітав «усіх, що в Христа хрестилися, в Христа зодягнулися» зі святом Хрещення, щоб «ми ще раз могли пригадати собі Хрещення і прибігнути до Дніпра, щоб поновити його в собі, щоб радість возсіяла на нашій землі і в нашому житті». Архиєрей зазначив: «Це свято є для того, щоб оновити в собі цей Божий дар, який Господь подав нам через Володимира Великого, щоб ми братами і сестрами були, бо ми хочемо своє життя по-християнськи провадити».

Звершуючи освячення води на головній площі міста Жовкви архипастир наголосив: «Ми ще раз усвідомлюємо, що ми в Христа хрестилися і Господь через Хрещення приготовив велику спадщину, щоби Євангелія, яку ми прийняли, стала для нас Царством Божим. І це не тільки царство у вічності, але Господеві було угодно дати це царство тут на землі. Ми як християни маємо освячувати цю землю своїм життям і оновлені своєю присягою вірно будемо Богові служити, а Господь нам запевняє своє сприятливе благословення для усіх наших старань. А так як ми тепер стараємося про долю і волю України, що майже непосильне завдання, то як Христос наситив п’ятьма хлібами голодних людей, так завдяки вірі ми зможемо подолати ворога. Сьогодні воплочується Євангелія! Христос не тільки діяв колись, але й тепер він хоче своїм благословенням, присутністю накормити нас, про те, що ми просимо, про що молимося, що нам головніше. Це є запевненням того, що так я к колись Господь вчинив чудо, так і сьогодні без чуда не можливо. І ми сьогодні свідки того, що Бог запевнив, щоби нам дати».

Після окроплення свяченою водицею всі присутні застановилися над Божим даром першого снопа та «насущного хліба», який згідно традиції в урочистий спосіб вшановує наш народ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336