Пошук по сайту

Єпископ і священики віддали останню шану отцеві Ярославові Михалюку

В середу вечором, у родинному домі о. Ярослава Михалюка зібралося багато людей, серед них співбрати у священстві – єпископ Михаїл Колтун та священнослужителі, щоб перед домовиною скласти останню шану, подяку та молитву за спочилого протопресвітера.

Після Парастасу прощальне слово сказав владика Михаїл. «Сьогодні ми несемо свідчення нашої віри та покликання, щоби віддати останню шану нашому дорогому отцеві Ярославові. Він виконував свої завдання, бо був на своєму місці як священик, як декан, як член Пасторальної ради. З ним було завжди добре поспілкуватися і знати його думку. З ним було приємно співпрацювати і це створювало позитивну атмосферу нашого священичого служіння у єпархії та деканаті. Своє завдання він старався сповняти належним чином. Він здібно вмів рядити парафією, в деканаті і серед вірних бути пошанованим. Його служіння є для цінним і ми усі виражаємо йому вдячність за ревність, за віру, яку він ніс серед усіх нас». Відтак архиєрей ствердив: «Ми впевнені, в тому, що його діла і старання про Церкву, про людей, про життя були праведні, тож сьогодні молимося і віримо в те, що Господь вмістить його серед своїх вибраних».

Владика розповів, що о. Ярослав колись подарував йому вервицю, яка по сьогодні є на видному місці в його кімнаті. Тому те, що о. Ярослав з вервицею лежить у домовині свідчить, що він мав велике довір’я до Пресвятої Богородиці, яка веде кожного до спасіння.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336