Пошук по сайту

У Куликові празник св. Димитрія об’єднав парафіяльні громади у спільній молитві

На запрошення адміністратора парафії о. Романа Стецка, 8 листопада у храм св. Димитрія смт Куликів зійшлися парафіяни, гості із сусідньої парафії разом із настоятелем о. Володимиром Коткевичем, а також священик із римо-католицької спільноти, щоб разом прославити Бога і подякувати за всі Його дари у ювілейний рік 500-ліття писемної згадки про церкву в Куликові.

Очолив Божественну Літургію Преосвященний владика Михаїл Колтун, який у проповіді наголосив, що ми як покровитель парафії св. влкмч. Димитрій маємо уподібнюватися до Христа. «Він вибрав Бога, Його спосіб життя і ця мученича смерть є запевненням його допомоги. Його подібність до Христа є для того, щоби ми його приклад могли наслідувати. Він не перестає діяти після смерті і це є унікальна властивість християнина, що зі смертю не закінчується його діяння, любов та приналежність до Бога». Відтак архипастир зазначив: «Ми називаємо себе братами і сестрами, бо єднаємося в Христі і це об’єднання, яке ми маємо тут, у церкві, ми хочемо передати на всю Україну».

Архиєрей підкреслив, що «надзвичайно приємно, що це святкування відбувається об’єднаним форматом. Чуємо хор, який об’єднаний з двох парафій. Об’єднані люди з однієї і з другої парафії, які мають можливість відчути свято Куликова і кожного з нас».

Прочитавши молитву за сиріт єпископ закликав вірних «бути продовженням Божої любові до них». «Господь матеріалізує своє провидіння через нас і хоче, щоб ми були виявленням Його любові в житті. Тому будьмо не тільки до молитви охочі, але й до діл милосердя до всіх сиріт і потребуючих людей», - зазначив владика.

Нагороджуючи нагрудним хрестом з прикрасами настоятеля парафії о. Романа Стецка, архиєрей сказав: «Він відкриває і втілює священиче покликання в парафії та в житті цілою Сокальсько-Жовківської єпархії, бо окрім парафії має ще ряд обов’язків, які старанно старається сповняти. Ми всі однозгідно визначилися, щоб сьогодні представити його до нагороди». Отець Роман подякував за нагороду і запевнив парафіян, що це також їхня відзнака та попросив про молитву, «щоб цей хрест пронести з гідністю ціле життя».

У подячних промовах згадали вихідців із Куликова, які служать на фронті і тих, які повернулися після виконаних завдань в зоні проведення АТО.

На завершення відбулася святкова процесія довкола храму. Владика окропив оновлений фасад церкви, виставку вишитих ікон та всіх молільників. При виході усі присутні змогли оглянути інформаційні банери приурочені ювілею митрополита Андрея Шептицького та історії місцевого храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336