Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей провів візитацію Івано-Франківської Духовної Семінарії

13 - 14 березня Преосвященний Владика Михаїл (Колтун), Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, разом із священиками єпархійного управління – протосинкелом о. Володимиром Коткевичем, секретарем-референтом о. Ярославом Малишем і префектом навчального відділу о. Іваном Пігурою, відвідав із архипастирським візитом Івано-Франківську Духовну Семінарію ім. свщмч. Йосафата.

Метою цього візиту була зустріч архиєрея із семінаристами, які належать до Сокальсько-Жовківської єпархії, та уділення нижчих свячень студентам-випускникам VI і VІІ курсів із даної єпархії.

14 березня, у перший день Великого посту, Кир Михаїл спільно із священиками та семінаристами взяв участь у богослужінні Першого часу, після якого розпочався Чин поставлення читця, співця, свіченосця і піддиякона. З рук Преосвященного Владики цього дня нижчі свячення отримали наступні семінаристи: Андрій Брик, Андрій Овчар, Михайло Захарко, Ростислав Гадада, Роман Данильчук, Петро Ментух і Ярослав Семів.

Вітаючи новопоставлених піддияконів, архиєрей закликав їх бути прикладом служіння Святій Церкві, та зростаючи чеснотах, готуватися до того завдання, до якого вони незабаром будуть покликані. Владика наголосив: «Прощення - це входження в життя ближнього та всього оточуючого. Прийнявши нижчі свячення ви входите в життя служіння Церкви, яке повинне бути святим».

У свою чергу піддиякони висловили слова вдячності Господеві за дар життя і покликання, Преосвященному Владиці за уділення нижчих свячень та батьківське слово, а також настоятелям, рідним і близьким, які прибули до семінарії, щоб розділити цю радість. На завершення усі присутні заспівали «Боже, великий, єдиний».

Опісля, Архієрей зустрівся із ректоратом семінарії для обговорення визначених питань. Відтак, розпочалася зустріч семінаристів Сокальсько-Жовківської Єпархії із священиками єпархійної курії – о. Володимиром Коткевичем, о. Ярославом Малишем та о. Іваном Пігурою.

Впродовж даної зустрічі семінаристам було представлено слайд-презентацію про єпархію. Семінаристи ознайомилися з адміністративним поділом, особливостями єпархії і стратегією її функціонування. Зокрема, було обговорено план подальшої співпраці єпархії та семінаристів, які до неї приналежні.

СВІТЛИНИ

Піддиякон Ростислав Гадада

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336