Пошук по сайту

Єпископ Михаїл співслужив празничну Літургію в Архикатедрі св. Юра

З нагоди престольного празника, 6 травня 2016 року єпископ Сокальсько-Жовківський кир Михаїл Колтун співслужив Божественну літургію і Чин водосвяття з митрополитом Ігорем Возьняком та архиєреями в Архикатедральний Соборі святого Юрія у м. Львові.

Також співслужили: владика Тарас, єпарх Стрийський, владика Богдан, єпископ-помічник Стрийської єпархії та єпископи-помічники Львівської архиєпархії – владика Венедикт і владика Володимир.

Владика Володимир виголосив проповідь, в якій підкреслив важливість любові у нашому християнському житті: «На прикладі життя Юрія можна побачити, що любов сильніша від страху. Наскільки важливо є це зрозуміти нам християнам, громаді нашого міста. Часто проходимо тут поруч на площі біля пам’ятника Слуги Божого праведного Митрополита Андрея. Я часто на мить зупиняюся, питаю його, щоб він сказав мені, людині XXI століття. Тоді в моїй пам’яті стають актуальні слова, які Андрей промовив ще за свого життя: У наших громадах є вже чимало різних братств, а я хотів би заложити вам ще "братство любові"».

По завершенні Божественної Літургії Митрополит Ігор привітав усіх присутніх із цим світлим празником, уділив своє Архиєрейське благословення та нагородив мирян почесними медалями та орденами Святого Юрія. Опісля нагородження, на подвір’ї перед собором, було звершено водосвяття та відбулося окроплення вірних свяченою водицею.

Відтак, протягом дня, дитячий телевізійний театр «Юрашки» проводив мистецьку програму гаївок у подвір’ї Архикатедрального собору св. Юрія.

Повідомляє прес-служба Львівської архиєпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336