Пошук по сайту

У Нестаничах згадували про духовну спадщину о. Маркіяна Шашкевича

10 червня 2012 року у парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Нестаничі Радехівського деканату вшанували о. Маркіяна Шашкевича, який був душпастирем цієї парафії 1838–1841 роках. Правлячий архиєрей Михаїл Колтун очолив Божественну літургію та уділив дияконські свячення Івану Славичу, випускнику Дрогобицької Духовної семінарії. Відтак священнослужителі відслужили Панахиду та взяли участь у фестивалі духовної пісні.

В архипастирському слові, владика Михаїл зазначив: «Ми відслужили Панахиду і для багатьох це є сумна дата (7 червня річниця відходу у вічність о. Маркіяна). Але я вас бачу сьогодні радісними, бо щось нам додає цієї радості. Це оправдане, бо маємо сьогодні свято відзначення старань о. Маркіяна, який керувався Божим духом і засвітив нашу мову: мовби засіяв зерно в тих душах, які він зустрічав на дорозі свого служіння».

Перед початком фестивалю духовної пісні єпископ, науковці, поети, творча інтелігенція разом з усіма присутніми роздумували про значення духовної спадщини о. Маркіяна. Відтак усі під співи хорів, вокальних ансамблів та виступу священичого тріо «Новий час» раділи, що маємо такого визначного діяча українського народу – священика Маркіяна Шашкевича.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336