Пошук по сайту

Свято мученика Партенія – покровителя міста Жовкви

29 - 30 вересня 2012 року отці Василіяни, єпархіальні священики, жовківчани та гості вшановували святого-мученика Партенія, мощі якого перебувають у храмі Серця Христового у Жовкві. Урочисту Божественну Літургію очолив єпархіальний єпископ Михаїл Колтун у співслужінні отця-протоігумена Пантелеймона Саламахи, ієромонахів василіян та священиків із сусідніх парафій.

З 21 до 29 вересня у храмі Серця Христового відправлялася Дев’ятниця до святого Партенія і Молебені перед його мощами. Відтак у суботу пройшла молитовна хода вулицями міста, під час якої священики несли на своїх раменах саркофаг із мощами святого. Опісля цілу ніч відбувалися молитовні чування, серед яких були молитви на оздоровлення і помазання святим єлеєм освяченим на мощах святого.

Під час проповіді єпископ говорив про любов до нашої Української Греко-Католицької Церкви, про те, що ми маємо підтверджувати цю любов нашим життям та ділами. «Можливо наші щоденні клопоти не завжди дають нам так думати і жити Церквою, але Церква не перестає нас усіх закликати до слухання Божого слова до вивчення його, щоби могти бути переконаним і свідомо мати глибоку віру, щоби могти відстоювати свою церковну позицію в різних середовищах чи місцях», - зазначив архиєрей.

Отець Веніямин Чернега, настоятель монастиря і храму, наголосив що, вже понад 200 років мощі святого Партенія перебувають у Жовкві і святий-мученик опікується цим містом і його мешканцями. Відтак настоятель подякував усім, хто приходить до святого храму і поклоняється мощам святого.

Свято завершилося співом «Величання» у честь святого Партенія. Опісля духовенство і вірні прикладалися до мощів святого-мученика.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336