Пошук по сайту

«Коляда єднає всіх» у Бродівському деканаті

10 лютого 2013 року в актовому залі Бродівського педагогічного коледжу імені о. Маркіяна Шашкевича відбулася урочиста академія «Коляда єднає всіх».

Учасниками цього торжественного дійства стали представники кожної парафії Бродівського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії. Спільна коляда зібрала повний зал слухачів та об’єднала людей різних конфесій.

У вступному слові декан Бродівський о. Богдан Вихор наголосив, що цією святочною академією ми урочисто входимо у 2013 рік, який УГКЦ проголосила Роком віри. «Саме в цей рік, як говорить у своєму посланні Блаженніший Святослав, мати Церква запрошує нас розважити над великим даром віри, як цінним скарбом християнської істини та духовно-моральної практики, а також цей рік є доброю нагодою проаналізувати, яке місце посідає християнська віра в нашому житті. Ця академія має назву «Коляда єднає всіх» не випадково, бо саме народження Спасителя є початком чи зародком нашої християнської віри», - зазначив о. Богдан.

Першою свою коляду представила народна хорова капела «Боян», а далі свято продовжилось виступами парафій деканату. Колядки лунали як у хоровому виконанні, так і під музичний супровід, у виконанні дітей, молоді та старших колядників.

За активну участь в урочистій розколяді всі учасники отримали подячні грамоти від Бродівського деканату та солодкі подарунки від благодійного парафіяльного фонду «Карітас», який очолює о. Ярослав Царик. Наприкінці у подячному слові декан о. Богдан Вихор зазначив, що кожен цією спільною колядою виявив свою віру на ділі, та наголосив, що ми усі творимо одну християнську родину, яка називається Українська Греко-Католицька Церква.

Завершилася урочиста академія піснею-молитвою у виконанні отця Руслана Жигіля. По завершенні свята жителі міста Броди та довколишніх сіл, які приїхали на урочисту академію, радісно ділилися враженнями від святкового дійства.

Повідомляє сайт Киріос

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336