Пошук по сайту

Сокальсько-Жовківська єпархія долучилася до окраси Катедрального храму УГКЦ в Донецьку

Шестеро єпископів, близько двадцяти священиків та чисельно присутні вірні зібрались 10 березня 2013 року в Катедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, що в Донецьку, на освяченні внутрішніх розписів цього храму. Фоторепортаж події.

Сокальсько-Жовківська єпархія надала пожертву для виготовлення вітражів, окрім того Підкамінський деканат від 2009 року фінансово підтримує парафію св. пророка Іллі у Краматорську.

Чин освячення розписів храму здійснили: Владика Михайло (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії, Владика Дмитро (Григорак), Єпископ Бучацької єпархії, Владика Василь (Медвіт), Єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату, Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримського екзархату.

Розписи храму, виконані в стилі класичного ренесансу і справді милують людське око своєю палітрою.

Відтак, після освячення відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ Михаїл Колтун. Під час проповіді, єпископ Сокальско-Жовківський говорив про те, що люди разом, своїми стараннями, любов’ю та жертвою звели цей храм. «Бажаю вам нести у своїх серцях частинку зведеного вами храму, адже він є значимим подвигом в історії УГКЦ», - зазначив проповідник. Єпарх також пригадав, що Синод єпископів УГКЦ наголошує на «живій» парафії, в якій люди повинні дарувати Божу любов один одному, так як нам її дає Господь. Владика зауважив, що ми вже знаходимося на порозі Великого посту, який є нагодою для усіх робити внутрішні жертви для свого вдосконалення і належного ставлення до свого ближнього, таким чином ділячись із усіма живим Христом. «Ми повинні старатися стати святими, попри те, що це є важко. Бути святим це не обставина, яка змушує до чогось, а це Божа ласка присвятити своє життя Йому. До цього потрібно бути готовими навіть віддати своє життя за свого ближнього», - додав владика.

Після урочистої Архиєрейської Літургії Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківського Екзархату УГКЦ, подякував єпископам-жертводавцям храму - Владиці Михайлу (Колтуну) та Владиці Дмитру (Григораку), наголошуючи, що краса храму полягає у тому, щоб у ньому були ікони, які би наближали людей до Бога.

З нагоди такої важливої події в житті УГКЦ на Сході України надіслав лист-привітання Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Поза увагою не залишилися і жертводавці-миряни храму, які отримали подячні грамоти з рук Владики Степана та о. Василя Пантелюка.

Згідно повідомлення Руслани Ткаченко

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336