Пошук по сайту

У Лопатині проведено семінар-практикум із християнського виховання

28 березня 2013 року, в Народному будинку смт. Лопатин, відбувся перший районний семінар-практикум із християнського виховання на тему: «Роздуми перед хрестом». У семінарі взяли участь близько 75 директорів Народних будинків Радехівського району та представники відділу культури м. Радехів.

Семінар розпочався із молитви до розп’ятого Спасителя, яку провадив о. Василь Ждан, сотрудник храму Успіння Пресвятої Богородиці смт. Лопатин, перед тим наголосивши, що: «тепер переживаємо особливий час – час Великого посту, де ми роздумуємо над стражданнями нашого Спасителя, тому звернімося до нього у молитві».

Після цього із вступним словом привітання виступила директор Народного дому смт. Лопатин А. В. Виховська, яка розповіла про діяльність будинку культури, та його співпрацю із Церквою та роль культури у справі національно-культурного відродження.

Відтак молодіжний хор та учні Катехитичної школи, яка діє при храмі запропонували гостям захід на тему: «Роздуми перед хрестом». Двоє читців зачитували текст роздумів, які супроводжувались співом страсних пісень молодіжним хором. Також з віршованою Хресною дорогою, виступили діти середньої групи Катехитичної школи, які після своїх слів запалювали свічки, які були викладенні у формі серця.

Після виступу дітей та молоді мав слово о. Василь Ждан, який ділився досвідом праці як директора Катехичної школи, наголосив у її потребі у кожній парафії незалежності від кількості населення, і що всі вікові групи її потребують, від дошкільного віку до старості. Також заохотив працівників відділу культури, допомагати у вихованні майбутнього покоління: «Ми вдома виховуємо дітей із впевненістю, що вони нами заопікуються у старості. Молодь це наше майбутнє, майбутнє Церкви, майбутнє України, ми будемо мати настільки добре і щасливе майбутнє наскільки добре і в християнському дусі виховаємо молоде покоління, це завдання не тільки лежить на Церкві, а на кожному із нас».

Опісля із доповіддю виступила катехит, вчитель християнської етики Лопатинської загальноосвітньої школи І. Й. Березок, яка підкреслила важливість християнського виховання у сім’ях, нагадавши що першими вихователями є батьки, які разом мають навчати дитину християнських цінностей, бути їм добрим прикладом.

Семінар-практикум завершився підсумком директора РНД Козак Д. Я. та працівників охорони культурної спадщини та туризму РДА.

Повідомив о. Василь Ждан

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336