possible to make website for free

Пошук по сайту

Сокальчани різного віку та стану несли хрест вулицями свого міста

Вже стало традицією у Хрестопоклінну неділю з Катедрального собору свв. апп. Петра і Павла виносити Хрест і йти вулицями міста Сокаля, наче Хресною дорогою Ісуса Христа. Хрест на своїх раменах несли різні люди: діти, молодь, вчителі, медики, директори шкіл, керівники райдержадміністрації, районної та міської рад, священики, сестриці, братчики церкви свв. апв. Петра і Павла, парафіяни церкви св. Архистратига Михаїла, працівники відділів культури, освіти, члени молитовних спільнот «Матері молитви» та «Апоствольства молитви», учасники визвольних змагань, колишні політв’язні.

Велелюдна процесія розпочалася із Катерального храму. Хлопці несли образи, на яких зображена Хресна дорога Ісуса Христа, за ними йшло духовенство: о. Ярослав Кащук, о. Василій Лепех, о. Михайло Ментух, о. Ярослав Валюх, о. Андрій Дутчак, о. Ярослав Збитковський, о. Петро Звір, о. Роман Синицький, о. Степан Ділай, о. Йосип Скоробогатий, о. Тарас Венгрин, котрі біля кожної стації Хресної дороги мали проповідь.

Роздумуючи над Хресною дорогою Ісуса Христа, над його муками і стражданнями, священики говорили про Його жертовну любов до людей, про те, що Він рятує, потішає нас в наших терпіннях, не відвертається від нас. Він для кожного з нас є усім. І Його серце відкрите для нас. Лишень, аби ми прийняли Його любов. Він дав нам надію, не залишив сиротами. Він з нами на Службі Божій у наших церквах, з нами в Пресвятій Євхаристії. Він дав нам Церкву і дав Українську державу. Лиш аби ми хотіли і були готові щиро прийняти у своє серце Ісуса.

Повчальні були проповіді, звернені до дітей, молоді, дорослих, представників влади, працівників медицини, освіти, культури. З рук у руки люди передавали Хреста і несли його вулицями Сокаля, зупиняючись біля храмів, хрестів, фігур Матері Божої, пам’ятника Тарасу Шевченку, деяких шкіл, закладів освіти, культури, медицини, біля державних установ. І там звучало Слово Боже, молитва і духовний спів.

Багатолюдна процесія йшла за хрестом, усі разом пліч-о-пліч. Під час тої Хресної дороги сокальчани забули про свою політичну приналежність чи прихильність, про посади, про вік. Бо за хрестом йшли християни, котрі на Хресній дорозі пізнали Христову любов.

Фотографії та повідомлення Оксани ПРОЦЬ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336