possible to make website for free

Пошук по сайту

120 років храму відсвяткували у Великосілках

10 листопада 2012 року у парафії с. Великосілки Новояричівського деканату святково відзначили 120-річчя храму великомучениці Параскеви. Святкове богослужіння очолив єпархіальний єпископ Михаїл Колтун, з яким співслужив новопризначений отець-декан Микола Дем’яновський та священнослужителі з сусідніх парафій.

Звертаючись до парафіян та гостей, владика Михаїл розповів, що вже неодноразово був у храмі с. Великосілки, адже з цього села походив владика Филимон Курчаба, який був настоятелем отців Редемптористів в умовах підпілля і за його служіння владика Михаїл вступив до монастиря. Далі проповідник говорив про те, що у підпіллі невеликі групи вірних та духовенства зберігали віру та церковне життя «дивлячись у майбутнє». «Вони в своїй вірі, в молитвах, в своїх жертвах спрямовували свої зусилля на майбутнє і це майбутнє сьогодні є наше», - підкреслив арихипастир. Тому, зазначив владика, треба брати приклад з подвижників віри, які були у підпіллі і будувати власне життя та суспільства так, щоб наше майбутнє було певне.

о. Володимир Марушечко, настоятель парафії, пригадав святкування 110-річчя храму, коли був присутній єпархіальний єпископ, який знову прибув очолити ювілей місцевого храму, щоб свято було величним. Відтак настоятель подякував усім присутнім за спільну молитву.

У завершальному слові, єпископ Михаїл розповів вірним, якою має бути жива парафія, «щоби ми всі могли відчувати своє місце в Церкві», а також висловив слова вдячності парафіянам, щоб «подякувати за любов до Церкви і за всі старання, які вони докладають до храму».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336