possible to make website for free

Пошук по сайту

«Українська Молодь – Христові» зі Сокаля взяла участь в обласному з’їзді

9 червня 2012 року у приміщенні Львівського осередку «Українська Молодь – Христові» відбувся з’їзд голів та активних членів організації Львівської області.

На початку зустрічі виступив о. Олександр Чумаков. Темою його доповіді було запитання: «Як бути сміливим і не стидатися визнати, що ти християнин?». Отець запропонував створити певні християнські комітети в школі, які б захищали права школярів-християн. Також отець зазначив, що проблемою нашого суспільства є відсутність героїв таких, як, наприклад, митрополит Андрей Шептицький, який створив організацію «Українська Молодь – Христові».

Згодом був запропонований для перегляду фільм «Спадщина митрополита Шептицького». Метою роботи митрополита було допомогти нашому народові, свідомо виховати молодь і зберегти наші традиції. Під час фільму кожен мав змогу переглянути книгу «Як будувати рідну хату?», автором якої є митрополит Андрей.

Опісля виступив голова львівського УМХ – Роман Ковалів. Він розповів про саму організацію УМХ та вказав ознаки цієї організації: бажання святості, вдячність, радість, самопожертва і молитва. Також зауважив, що праця з людьми є важкою і будування спільноти – особлива справа. Простим прикладом «сонечка» Роман сказав, що центром всього є Христос і чим ближче ми до людей, тим ближче ми до Бога.

Згодом виступив голова Всеукраїнської організації УМХ – Олег Дацій. На його думку, мета кожного члена УМХ - бути молодіжними апостолами. Також Олег сказав, що кожен з нас є маленьким шляхом до неба, а об’єднавшись разом, ми цілою спільнотою, дістанемось обітованої землі.

Голови УМХ та учасники презентували діяльність своїх місцевих організацій та обмінювались цікавими ідеями. Зокрема, організувати подібний з’їзд через 2 місяці, а також – табір за участі всіх осередків УМХ.

Учасниками з’їзду стали члени УМХ м. Сокаль, при Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла: Назарій Федишин, Любов Фарина та Святослав Мартинюк.

Повідомила Любов Фарина

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336