Пошук по сайту

Освячення відреставрованої каплиці та бічного престолу у храмі св. свщмч. Йосафата, що в Жовкві

У неділю, 9 серпня 2020 р. Б., у храмі св. свщмч. Йосафата, що в Жовкві, відбулась Архиєрейська Божественна Літургія. Богослужіння очолив Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) у співслужінні духовенства храму.

СВІТЛИНИ

У часі Богослужіння Архиєрей звернувся до вірних з проповіддю: «Вітаю вас Христом Господом, який відкрив нам цей світ, у якому ми живемо. Бог не залишив нас самих у цьому світі жити, але він сказав: «Я вас не покину, а буду з вами повіки» - це Бог, який сотворив світ і нас супроводжує у цьому світі, йому не байдужий цей світ. Він з любов'ю  його сотворив і хоче, щоб ми цю любов у світі поширювали. Господь вчить нас любити один одного,  відтворювати Божу любов у нашому сприйнятті.  Ця любов відкривається у нашому з вами спілкування у Церкві, спілкуванні між нами, між Богом і створінням і це є кульмінацією нашого життя. Господь оснував Церкву, щоб ми у ній збиралися, молилися і уповали на Бога, щоб ми Йому поручали своє життя і подивляти Бога попри всі наші страхи.

Сьогоднішнє Євангеліє відкриває нам бурю на морі. Ісус Христос приходить як привид, кажуть учні, і приходить по воді.  Апостол Петро, який нарваний до віри. Він сам не вірить, але хоче переконатися у своїй вірі всупереч природних законів і каже: «Йди!». Тоді  святий апостол спохватився і пішов. Його вода тримала, поки він не усвідомив собі своєї віри,  слабкої віри і тут почав  потопати , тоді Ісус Христос йому дорікнув: «Маловіре, чому ти засумнівався?». Часто і нам приходиться здавати екзамен на віру у різних випробуваннях, не тільки у хворобах, а і в наших відношеннях. Як ми довго приймаємо один одного, як брата і сестру, як довго сприймаємо любов до ближнього, чи вона часом не є надокучлива.

Ми сьогодні маємо можливість молитися до святого великомученика Пантелеймона з таким самим довір'ям як ми молимося один за одного. Взиваємо до святого Пантелеймона, який є цілителем на весь світ.  

Не все одразу приходило і до апостолів, хоча вони були із Христом. Так само як світ розвивається і зростає, так само, як і ми народилися і зростаємо і вивчаємо світ навколо себе, так само і в нашому духовному житті ми вчимося вірити і  засвоювати Божі слова, слова якими існує світ. Він хоче, щоб ми жили за  тими словами, які Він подає нам: «Любіть один одного і будете жити».  Любити – це також терпіти, перемагати  себе у своєму житті, у своєму  лінивстві, у своєму недбальстві, у своєму гніві і в будь-яких інших оправданнях. Любові оправдання немає! Щоб відступити від любові, а відступити від любові – це відступити від Бога, від Правди і життя і залишитися на самоті, там, де ми вже нічого не можемо зробити».

Після заамвонної молитви відбулось освячення бічного престолу з копією чудотворної ікони «Матері Божої – Вервиці», яка колись знаходилась у храмі та відреставрованої каплиці Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336