Пошук по сайту

У Рава-Руській вшановували мощі святого Йосафата

В храмі великомученика Юрія м. Рави-Руської з нагоди першої річниці, коли до храму прибули мощі Святого Йосафата, відбулась дев’ятниця.

Впродовж дев’яти днів, починаючи з 16. 11. 2015 року вірні всіх церков і костелу зранку і вечером молилися дев’ятницю, вервиці, слухали науки отців І. Іваничка, М. Гнідця, Б. Мурованого, М. Шевчука та декана Р. Улицького.

Мешканці міста почули відомості про стан Церкви в підпіллі, зокрема про мучеництво і святість. Дізналися про критерії беатифікаційного процесу і зарахування до блаженних і святих у Католицькій Церкві. З уст проповідників дізналися багато нового про життя і служіння священномученика Йосафата. Основна ідея і думка єдності, яка була у святого Йосафата, - торкнулася багатьох сердець жителів м. Рава-Руська.

Слухаючи розповідь про щастя матері і життєвий шлях її родини, кожен присутній задумався про свою дорогу життя, хрест, радість і спасіння. Дорогу нашої багатостраждальної Церкви, яка збудована на підвалинах крові мучеників. Дорогу нашої держави, яка формувалася і продовжує формуватися на великих жертвах наших дідів, прадідів і, нажаль, сучасних героях: небесної сотні та учасниках війни на Сході. Усі були покликані до наслідування святих і святості у щоденному житті.

В неділю вірні усіх церков з лампадками і свічками при світлі місяця звершили хресний похід з мощами довкола церкви при співі: «Святий Йосафате, моли Бога за нас».

В день Святого Йосафата архиєпископа Полоцького – 25 листопада відбулась Служба Божа, мирування та вручення образочків.

Кожний, хто був у храмі міг прикластися до мощей і помолитися, щоб Господь за заступництвом Святого Йосафата боронив нашу Церкву, Україну від ворогів та «щоб усі були одно».

Повідомили парафіяни

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336