Послання 2024

Пошук по сайту

Брати-семінаристи завітали у Другу Неділю Посту до с. Річки

Вже кілька років поспіль, впродовж великого посту брати-семінаристи проводять Хресні Дороги, або так звані «Місії задля Місій» на парафіях Львівської Митрополії. Організатором є Братство «Введення в Храм Пресвятої Богородиці». Метою цих благородних поїздок є молитва за парафії, що знаходяться на східних теренах України, а також певна матеріальна підтримка для них.

На дану ініціативу радо погоджуються душпастирі вищезгаданої території і ласкаво запрошують семінаристів на свої парафії.

Завдяки цьому вірні мають можливість помолитись та порозважати над хресним шляхом  нашого Спасителя та водночас творити діла милосердя, до яких закликає свята Церква, особливо в цей рік, який проголошений Святішим Отцем Франциском «Ювілейним Роком Божого Милосердя».

Одним із таких ревних душпастирів  став о. Іван Пігура, який служить в с. Річки Рава-Руського деканату, а також виконує обов’язки префекта для семінаристів Сокальсько-Жовківської єпархії. Саме у Другу неділю Великого посту на Його запрошення брати приїхали на парафію Успення Пресвятої Богородиці, що в даному селі, і провели з жителями цілий день. Розпочалось все з Божественної Літургії, яку семінаристи супроводжували своїм співом. Після читання Євангелії бр. Ігор Грет виголосив проповідь, в якій наголосив на трьох основних моментах, які випливали з прочитаного уривку про оздоровлення розслабленого: життя у спільноті, таїнства покаяння та великій вірі, яку мали приятелі хворого.

Варто зазначити, що в цей день була надзвичайно гарна сонячна погода, що сприяла молитовному духу, який витав у селі. Адже після обіду, церковні дзвони знову скликали люд Божий до храму, де розпочалась УРОЧИСТА ХРЕСНА ХОДА вулицями села. Цією Хресною дорогою було розпочато Рік Божого Милосердя у Рава-Руському деканаті. До молитви також долучився отець-декан Ярослав Малицький. Людей було надзвичайно багато, що свідчило про сумлінну та віддану працю душпастиря. Брати-семінаристи читали розважання, а місцевий хор впродовж ходи співав страсні пісні. Молитва тривала 4 год., а здавалось би що кілька хвилин.

Завершилась Хресна Дорога в церкві спільною молитвою всіх присутніх перед іконою «Милосердні як Отець».

Опісля отець-декан виголосив коротеньку науку, а настоятель щиро подякував Йому, братам-семінаристам та вірним за спільну молитву та чисельну присутність, якою засвідчують велику любов до Господа та Його Церкви.

У свою чергу, майбутні душпастирі склали слова вдячності о. Івану за запрошення та можливість збагатитись колосальним досвідом, дивлячись на Його ревне служіння у Христовому винограднику.

СВІТЛИНИ

Богдан Романов, Прес-секретар Семінарійного Братства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336