possible to make website for free

Пошук по сайту

УГКЦ представили на міжнародній конференції військових капеланів країн НАТО

2 - 6 лютого в Амстердамі відбувалася щорічна міжнародна конференція головних військових капеланів країн НАТО, в якій брали участь владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, а також о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Конференція пройшла під гаслом «Капеланство. Плюралізм у суспільстві, що змінюється». Протягом п’яти днів капелани дискутували на теми, дотичні до основного гасла конференції. Різноманітна програма заходів - лекція професора Джеймса Кеннеді, відвідини державних структур м. Гаага, зустріч з колишнім міністром оборони Голландії - сприяла її учасникам у ближчому знайомстві з особливостями голландського суспільства та підходу до душпастирства у війську голландських колег.

За словами владики Михаїла Колтуна, участь українських військових капеланів у такого роду заходах є дуже потрібним та значущим з огляду на формування в Україні інституту військового капеланства та поступового його практичного впровадження в дію. Представництво військового душпастирства України на міжнародному рівні значно поглибить довіру та співпрацю з країнами-членами НАТО, де капеланство є невід’ємною складовою війська кожної окремо взятої незалежної держави.

За словами о. Любомира Яворського, під час конференції учасники з України відчували неабияку підтримку європейських колег - військових капеланів. «Досвід, який ми переймаємо у державі, що вже понад століття практикує душпастирську працю у війську, неабияк допоможе впровадити інститут військового капеланства в Україні в дію», - висловив сподівання о. Любомир Яворський.

Повідомляє прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336