Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Військові душпастирі УГКЦ обговорили модель капеланського служіння

Зустріч, яку організував Департамент Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, очолив військовий єпископ Михаїл (Колтун).

До обговорення майбутньої структури військового ординаріату УГКЦ долучилися працівники місцевого канонічного відділу, а також військові капелани, чий досвід служіння та співпраці з силовими структурами України підкріплений тривалою практикою.

Серед учасників зустрічі – о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, о. Степан Сус, головний військовий капелан Львівської Архиєпархії, голова Центру військового капеланства ЛА, о. Андрій Зелінський, ТІ, військовий капелан, відбув кілька тривалих ротацій в зоні АТО, о. Тарас Валах, судовий вікарій Трибуналу Київської архиєпархії УГКЦ, Олександр Мельник, референт Департаменту.

Капелани обговорили структуру військового ординаріату Німеччини та ознайомилися з установчими документами, що регламентують його діяльність. Спільними зусиллями було розроблено вихідну модель майбутнього військового ординаріату капеланства УГКЦ.

Згідно з потребами Збройних Сил України, Національної Гвардії, Державної Прикордонної служби та Державної Пенітенціарної служби України, з 1 січня до душпастирювання в силових структурах буде призвану певну кількість священиків УГКЦ. Щоб відповідати на виклики держави та потреби військовослужбовців у визнанні своєї віри, капелани УГКЦ готуються зі свого боку, беручи участь у специфічних тренінгах.

Найближчою подією, в якій візьмуть участь військові душпастирі – щорічний з’їзд військових капеланів УГКЦ, що пройде 7-11 грудня у Києві.

Повідомляє Прес-служба Департамент капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336