possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл Колтун благословив святкування Дня Незалежності України у Жовкві

Владика Михаїл Колтун благословив святкування Дня Незалежності України у Жовкві. Нести Христа своїм життям, своєю присутністю. Саме такими словами можна охарактеризувати діяльність єпископа Сокальсько-Жовківського владики Михаїла Колтуна. Адже ж із самого ранку він встиг молитовно розділити радість і водночас переживання за майбутнє України жителів м. Сокаля, де вже о 10:00 всі спільно молилися Божественну Літургію та панахиду за тих, які віддали своє життя за нашу свободу. Одразу ж, по своїм приїзді до Жовкви, Владика Михаїл разом із священиками та семінаристами прийшов на площу Вічеву, аби й тут уділити своє пастирське благословення та розділити з вірними радість святкування Дня Незалежності України.

СВІТЛИНИ

У своєму слові зверненому до всіх присутніх, а зокрема до владних структур, Кир Михаїл Колтун промовив: «Ми усі раді прийняти участь у святкуванні Незалежності України. Разом молитися, разом одні одним дивитися у вічі та бути гордими за Україну, що нам Господь дозволив умістити в своєму серці те, що ми любимо, те, за що змагаємося, те, за що ми жертвуємо своїм життям і зусиллями, своїми щоденними жертвами  та своїми молитвами за нашу Україну.

Сьогодні не тільки свято тут, на площі, але свято є в душі кожного українця. Господь дав нам можливість любити Україну і любити себе в Україні. Він дав можливість кожному виразити свою любов до України. Переживаємо історичний час, коли можемо свідчити свою любов до України, до землі, до усіх надбань, а передовсім свідчити свою любов один до одного. Розпочинаючи це наше свято, я запрошую всіх до молитви за Україну».

о. Михайло Ткачів, (настоятель прокатедрального храму свщмч. Йосафата у Жовкві), прочитав молитву Митрополита Андрея Шептицького за Український Народ.

В молінні брали участь представники УГКЦ, Кир Михаїл Колтун єпископ Сокальсько-Жовківський, о. Михайло Ткачів, о. Терентій Довганюк ЧСВВ, архидиякон Ігор Лемик, та студенти духовних семінарій, а також о. Йосиф Легович (РКЦ) та о. Маркіян Каюмов УПЦ.

Після молитви слідувало привітання представника РКЦ о. Йосифа Леговича, який звертаючись до Його Преосвященства Владики Михаїла Колтуна, до духовенства, до представників районної та міської рад, до жовківчан та гостів, зачитав «Звернення римсько-католицьких єпископів із нагоди 26-річниці Незалежності України».

Опісля хвилиною мовчання було вшановано загиблих захисників Батьківщини та продовжено святкування Дня Незалежності України.

Приємно було бачити українські вишивані вбрання та смакувати смачні й вишукані страви української кухні, якими частували так звані «Куріні» навколишніх сіл. Були присутні бандуристка та оркестр Моршинської школи мистецтвСвято продовжувалося згідно своєї програми. 

Загалом була досить спокійна і водночас радісна атмосфера.

о. Роман Гонтарик прес-секретар

 

 

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336