possible to make website for free

Пошук по сайту

Кир Михаїл взяв участь у Всеукраїнській прощі до Завраниці 15-16 липня

Вже вкотре на терени тернопільщини, у Зарваницю, приїжджають люди не лише з усієї України, але й з цілого світу, і чи не найгарячішою спільною молитвою зібраних сердець є щорічна Всеукраїнська проща, назва якої говорить сама за себе.

Як і кожного року, ця проща особлива, а цьогоріч і ще особливіша, оскільки була приурочена 150-й річниці коронування чудотворного образу Зарваницької Матері Божої та 125-й річниці з уродин Патріарха Йосифа Сліпого. Однак, чи не найбільше зігрівала кожного прочанина, як ніколи актуальна сьогодні молитва за єдність і мир в Україні та цілому світі, і це властиво була основна місія цієї прощі. 

СВІТЛИНИ

Промотором прощі, як і щоріч, був Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк. Головним очільником Богослужіння виступав Патріарх нашої Церкви (УГКЦ) Блаженніший Святослав Шевчук, почесними гостями були десятки єпископів, сотні священиків та тисячі вірних (за різними даними, більше ста тисяч). Однак по особливому хочеться відзначити Префекта Конгергації для Східних Церков, Кардинала Леонардо Сандрі, який в суботу ввечері, після походу зі свічками та спільного молебню, а в неділю, на закінчення Божественної Літургії, уділив вірним Папського Благословення. Також неможливо було не зауважити присутність Апостольського Нунція в Україні, Архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті, як також Архиєпископа і Митрополита з Хорватії, Івана Девчіча.

Детальніше про цьогорічне поломництво можете дізнатись за посиланням на сайт Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.   

о. Роман Гонтарик прес-секретар

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336