possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро (Лоза) відвідав ІФДС

25 лютого у Івано-Франківської Духовної Семінарії відбулася зустріч єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії владики Петра (Лози) із семінаристами, які належать до даної єпархії.

Візитація розпочалася із спільної вечірньої, яку очолив Владика Петро (Лоза) разом із віце-ректором ІФДС прот. д-р. Андрієм Чорненком. На завершення вечірнього богослужіння, о. Андрій привітав дорогих гостей від імені Митрополита Володимира Війтишина і ректора ІФДС прот. Олеся Будзяка та побажав їм плідної праці і приємного семінарійного побуту.

На початку брати-семінаристи разом із Єпископом Петром (Лозою), префектом навчального відділу о. Іваном Пігурою, головою молодіжної комісії о. Йосифом Скоробагатим помолилися молитву «Царю Небесний». Тоді, Владика Петро привітав усіх студентів із початком нового навчального семестру, а також побажав наснаги і нових творчих здобутків. Головною метою даної зустрічі, було створення спільного проекту катехизації і проповідування Слова Божого на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії. Найбільше Владика акцентував свою увагу на проведенні літніх таборів «Веселі канікули з Богом», а також аніматорських зустрічей семінаристів із молоддю. «В сьогоднішній час, ми рідко бачимо молодь в церкві. Тому, завдання кожного семінариста є передати їм досвід своєї віри, а також наблизити їх до Бога», - зазначив єпископ. Він наголосив, що «Жнива великі, а робітників мало»(Лк.10:2), тому семінаристам необхідно співпрацювати із активною християнською молоддю. Владика також звернув увагу братів на те, що важливо не тільки накопичувати знання, але й ділитися ними із іншими. «Все, що ви вивчили тут у семінарії, ви повинні передати людям у доступній формі, щоб сформувати їхній християнський світогляд».

В свою чергу о. Іван та о. Йосиф наголосили свою увагу, що семінарист повинен бути фізично і духовно активним. Адже, Церква потребує живого свідчення віри, серед людей. Молодь боїться провадити християнське життя через брак досвіду і інформації, тому семінарист повинен на власному прикладі показувати, що жити із Христом є не тільки комфортно, але ще й надзвичайно весело і цікаво.

Опісля, зустріч продовжилася у рефектарі, де кожен за чашкою гарячого чаю міг задати Владиці різноманітні питання, які стосувалися духовного та формаційного розвитку, а також отримати вичерпну відповідь на них.

стаття: Максим Малиш

фото: Роман Везучий

Інформаційний центр ІФДС

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336