Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро відвідав парафію у с. Ковпин

У неділю, 30 липня 2023 р. Б., владика Петро відвідав парафію у с. Ковпин, Старобрідського деканату.

Архиєрей у співслужінні духовенства звершив Божественну Літургію і звернувся до вірних із духовним словом, у якому розважив над недільним євангельським уривком.

Звертаючи увагу на чудесне помноження хліба і навчання Ісуса, єпископ також виокремив турбота апостолів про Вчителя, адже вони хочуть подбати про людей, але і подбати про Христа, який втомився, проте Ісус залишається навчати.

СВІТЛИНИ

«Христос благословляючи хліби, каже роздавати. Людина бачить, що часом в житті можливості обмежені, але через Боже благословення стаються чуда в нашому житті.

Часом природа показує нам Боже благословення, коли збираємо врожай. Ми чекаємо певного часу, коли земля зробить врожай, але в цей час Господь подає поліття, зрошує землю дощем, вирощує і ми стаєио свідками,  ми віддаючи щось маленьке, отримуємо багато.

Господь у сьогоднішньому Євангелії хоче навчити людей ділитися тим, що Господь дав у їхні руки.

Ми часом стоїмо перед різними викликами і часом можливість є обмежена, навіть те, що ми у війні, ми потребуємо Богові довіряти і віддати Йому свої болі і труднощі.

В сьогоднішньому Божому слові Ісус вчить учнів довіри до Бога, щоб через те найменше Бог благословляв і помножував.» - із проповіді Кир Петра.

Завершуючи слово проповідник закликав вчитися маленькі речі довіряти Богові, пам'ятаючи, що те що ми віддаємо, Бог повертає сторицею.

«Не проходьмо повз тих, хто потребує, бо те, що ми зробили з братів найменших, мені це зробили, навчає Христос» - із слів владики.

Після богослужінні був зачитаний Декрет Правлячого Архиєрея Кир Михаїла для адміністратора парафії о. Руслана Парія про церковну нагороду, а саме право носіння нагрудного хреста з прикрасами.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336