Послання 2024

possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив богослужіння у с. Кам’янка-Липник з нагоди 30-ліття служіння на парафії о. Василя Ховалка.

У неділю, 13 серпня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл відвідав парафію Воскресіння Христового у с. Кам’янка-Липник, Рава-Руського деканату з нагоди 30-ліття служіння на парафії о. Василя Ховалка.

У часі Божественної Літургії відбулось священиче та дияконське рукоположення. Св. Тайну Священства у одруженому стані прийняв диякон Андрій Кічура, а у дияконство переведений неодружений піддиякон Роман Бурда.

СВІТЛИНИ

«Ісус Христос нам сьогодні дає зацікавлення в житті. Він прийшов у цей світ, щоб відкрити можливості, як нам жити у такому великому світі і приносить з собою спасіння.

Катехизм навчає, що Господь споглядаючи на світ, бачить в ньому образ свого Сина.

У Господній молитві ми виявляємо ключові потреби в житті і хочемо, щоб ці потреби були сповненні.

Сьогоднішнє Євангеліє ясно нам відкриває життя вибраного народу, що Ісус Христос прийшов навчати Добру Новину, проте люди не сприйняли цього.

Церква навчає Божого погляду на світ, який прийшов у цей світ, щоб всіх покликати до життя.» - із проповіді Архиєрея.

 

Пригадуючи фатімські об’явлення єпископ звернув увагу на заклик Пресвятої Богородиці за навернення росії. Цей заклик будучи важким для нашого сприйняття, спонукає нас до чистої любові до Господа Бога, який помер за навернення грішників.

«Здається, нам нікому не під силу навернути росію, але сьогодні ми звертаємося до нашої віри, щоб у змаганні двох світів - добра і зла, ми своєю вірою здобули перемогу.

Вірити- означає йти дальше, аніж ми бачимо.

Апостол сьогодні потішає нас, запевняючи переходом через труднощі і терпіння до перемоги через віру в Господа Бога, який нам запевнив перемогу над смертю.

Так, як Пресвята Богородиця довірилася Богові, незнаючи як буде, докладаймо віри, щоб гора наших терпінь пересунулися, і ми стали переможцями у вірі.» - зазначив проповідник.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336