possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник у с. Ванів очолив владика Петро

У празник святого великомученика Димитрія владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у с. Ванів, з нагоди храмового празника.

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «У сьогоднішнє свято, коли святкуємо свято св. влкмч. Димитрія.

Св. Димитрій був зі знатного роду і йому достатньо було втішатися земними благами. Він розумів, що земне закінчується, але вічність належить Господеві.

В той час був знатний великий гладіатор Лій, який всіх поборював, але коли настала боротьба з Нестором, якого підтримував Димитрій на дусі і благословив на боротьбу з Лієм, тоді Нестор переміг його Божою силою. Тут ми пересвідчуємось, що Господь провадить і благословляє тих, які йому вірні.

Чи ми, як християни, довіряємо Богові все те, що маємо, опираючись не на свою силу?

Влкмч. Димитрій показує, що благословення є від Бога і людина має на нього покладатися.

Бог дає силу і ми є тими, що отримуємо від Бога таланти, які він нам дає. Св. Димитрій, який зображається з копієм, захищає нас від зла, яке нас напастує.»

Проповідник наголосив, що мученики Христові ніколи не проклинали ворога і не бажали зла, а молилися, щоб Господь дав навернення і сокрушення серця. Він продовжив, що Господь закликає нас до молитви, щоб через неї показати правду, до якої вона повернеться через покаяння, адже за кожного Бог пролив кров на хресті і викупив всіх.

«Мученики - це свідки Божої любові і Христа, який засвідчив свою любов своїм життям, аж до смерті.

Любити Бога - це шукати можливості бути з ним. Ми покликані бути подібними бути з ним.

Нехай св. Димитрій буде заохоченням у вірності до Бога, рідних, друзів і всіх, кого зустрічаємо в житті.» - із проповіді владики.

Після богослужіння був зачитаний декрет про нагороду адміністратора парафії о. Юрія Загоруйка – наперсним хрестом.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336