possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та 90-річчя храму у Берлині

У неділю, 29 жовтня 2023 р. Б., Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у с. Берлин, Бродівського деканату. У цей день парафія відзначила храмовий празник св. Параскеви та своє 90-річчя.

СВІТЛИНИ

У часі богослужіння Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні в Божому Слові чуємо притчу про сіяча, де сіячем є сам Господь Бог, який засіває словом Божим. Живучи на землі, ми всі розуміємо, що грунт треба добре підготувати до посіву.

Коли Господь пояснює притчу і вказує хто є сіячем, ми можемо запитати чи готовий грунт нашого серця, щоб прийняти зерно Божого Слова.Через читання Євангелія Бог посилає нам своє слово, яке ми маємо прийняти до свого серця і душі.

Св. Євангелист Іван каже, що слово стало тілом і замешкало між нами. Пресвята Богородиця прийняла це слово від ангела і через її згоду, воно приходить до нас".

Роздумуючи над Євангельським уривком, проповідник наголосив, що кожен, хто сіє чи садить сподівається на добрий врожай, який вродить земля за певний час. Кожен з нас має запитати себе, скільки працює на ниві свого життя і наскільки старається дотримуватися Божих заповідей.

"Свята Параскева, якої сьогодні святкуємо празник, була святою, побожною жінкою і ревною християнкою, її особа викувана батьками. Ми можемо сказати тисячу слів, але дитина запам'ятає приклад. Вона була запалена любов'ю до Бога, бо бачила, як живуть її батьки. Вони вшановували Страсті Господні, тому  назвали її П'ятницею. В часи її життя були переслідування і ті, які називали себе християнами, були вбитими. Так і св. Параскева засвідчила вірність Богові до кінця." - йдеться у проповіді.

Єпископ звернув увагу на сьогоднішній день, як наші хлопці і дівчата захищають кожного з нас. "Ми бачимо, що не все залежить від людського зусилля. Для нас є великим завданням дати собі відповідь - наскільки ми залишаємося вірними в житті, наскільки дбаємо про чистоту нашого серця. Якщо ті, які захищають мене і дарують мирне небо, то чи я тримаю духовний фронт.

Зло, яке прийшло на нашу землю виганяється не тільки зброєю, а і духовною зброєю - молитвою." - йдеться у духовному слові.

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336