possible to make website for free

Пошук по сайту

Відбулась презентація збірки духовно-екологічної поезії Владики Михаїла Колтуна «Весь світ молитвою благословляю»

30 жовтня в храмі Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулася презентація ще одного видання Бюро УГКЦ з питань екології – збірки поезії Преосвященного владики Михаїла Колтуна «Весь світ молитвою благословляю», вірші, якої просякнуті любов’ю до Творця та всього Божого створіння і є своєрідним закликом-молитвою до вибудовування гармонійних стосунків з Нашим Творцем та всім сотвореним світом.

Розпочався захід Молебнем до Бога Творця, який очолив автор збірки у співслужінні єпископа помічника Івано-Франківського владики Миколи Семенишина, ректора семінарії о. Тараса Путька, екореферента Сокальсько-Жовківського о. Юрія Годіся, екореферента Івано-Франківського о. Михайла Дзуля та духівників семінарії. Після спільної молитви за Богом створений світ і за мир в ньому до слова запросили автора поезій.

СВІТЛИНИ

У своєму слові Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії  поділився власними роздумами щодо місця Бога в житті людини, суспільства та всього створіння в контексті особистого життєвого досвіду, душпастирського служіння, довголітнього церковного проводу та авторської екопоезії, яку презентував для майбутніх душпарстирів. Архиєрей  поділився з семінаристами та їх наставниками спогадами про те, як він особисто з дитинства плекав культуру відповідального ставлення до Богом створеного світу, а також як споглядання краси цього світу надихає до молитви прослави Творця у поезії.

Далі керівник  Бюро УГКЦ з питань екології проф. д-р Володимир Шеремета, який ініціював повстання цього видання, в особливий спосіб застановився над темою «відповідальності за створіння» як інтегрального екологічного покликання людини – покликання дбати про ближніх, про своє довкілля, природу і весь створений світ, що провідною ниткою пронизує усю збірку.

«Поетична збірка преосвященнішого владики Михаїла «Весь світ молитвою благословляю» є одночасно і глибокою та щирою молитвою, і своєрідним поетичним екологічним катехизмом, а також дороговказом для воплочення живої віри у Творця і Спасителя, – констатував очільник Екобюро УГКЦ, а також висловив переконання, – що ця поетична еко-збірка стане у пригоді найширшій авдиторії, зокрема душпастирям, катехитам, вчителям християнської етики, семінаристам, а також усім, хто прагне жити у Христі на всі 100%, що включає також і наше християнське ставлення до довкілля».

Владика Микола Семенишин поділився власними враженнями від прочитаних віршів зі збірки і звернув увагу на два терміни, які часто присутні у поезії владики «краса незбагненна» і «Божа благодать», що свідчать про глибокий духовний зв’язок автора зі світом природи і її Творцем.

Поміж доповідями семінаристи, приналежні до екологічного відділу ІФДС, декламували вибрані поезії зі збірки.

На завершення презентації ректор ІФДС від імені семінарійної спільноти подякував гостю за візит і таку чудову презентацію.

Завершилася презентація спільною молитвою, архипастиським благословенням та спільним фото на згадку про захід. Всі бажаючі мали змогу придбати збірку та отримати автограф автора.

Стаття Джерело

Світлини Джерело

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336