possible to make website for free

Пошук по сайту

«Митрополит Андрей і екологія» – семінар для духовенства в річницю смерті Праведного Митрополита

2 листопада у м. Буськ відбувся семінар на тему «Митрополит Андрей і екологія».

Розпочався захід із Молебню до Бога Творця в церкві св. Юрія Побідоносця, який очолив о. Євген Мигаль –  декан Буський у співслужінні о. Юрія Колачника  – декана Олеського, о. Сергія Довби – екореферента Львівської Архиєпархії і о. Юрія Годіся – голови екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

Після Молебню, всі спільно помолилися молитву за прославу Праведного Митрополита Андрея Шептицького «Хвала Богові Творцеві» у 79-у річницю з дня його смерті.

Далі всі учасники були запрошені у катехитичний клас, де о. Сергій Довба свою доповідь розпочав з енцикліки Папи Франциска «Laudato si» та його інтегральної екології і, як зазначив отець, по цій схемі жив та працював Праведний Митрополит Андрей, щоденно утверджуючи своїм життям турботу про Боже створіння. 

Отець-доповідач зумів гарно і змістовно донести значення природи в житті Митрополита, провести аналогію до теперішнього часу.

Кожен слухач отримав багато цікавої інформації з життя Митрополита, не тільки, як батька церкви, але й батька всього живого, що потребує догляду та піклування.

Під кінець зустрічі, усім присутнім був представлений банер проти підпалів, розроблений Бюро УГКЦ з питань екології. Окрім цього отець Юрій Годісь наголосив на тому, що темою цьогорічних місій задля збереження створіння  є збереження енергії та енергоресурсів і попросив священників у своїх проповідях наголошувати на  відповідальному ставлення до природи, її дарів і раціональному використанні енергії. 

На завершення зустрічі присутні подякували о. Сергію за чудову доповідь і заспівали українське многоліття.

Джерело

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336